Site icon Grile Medicină

Dilemele Corintului

Pentru fiecare tânăr care alege să urmeze drumul spre medicină primul pas de majoră referinţă îl reprezintă cu siguranţă admiterea. Pentru a trece cu bine de acest examen, cel puţin pe parte de biologie, Corintul este sfânt. Fiind un singur manual a cărui pondere în examen este de 50%, este cert faptul că nu putea trece neşifonat prin sita meticulozităţii viitorilor aspiranţi la UMF. Aşa că împreună cu aceştia, în urma unei sesiuni indimenticabile de brainstorming online, am dezbătut acele informaţii care nu păreau să aiba logică sau sens sau care pur şi simplu nu erau în concordanţă cu textul.

Concluzie:  Nu a fost stabilită în mod clar. Posibilităţile enumerate au fost:

Concluzie: Nu a fost stabilită în mod clar. Posibilităţile enumerate au fost:

Citeste si articolul despre Manualul Corint

Concluzie:

Concluzie:

Concluzie:

 

Alte precizări:

  1. “Mai există confuzia când spune că simpaticul produce în principal vasoconstricţie, dar în stres acut produce vasodilataţie în unele zone. În teste de regulă merge vasodilataţia. (pag 35, 57) ”
  2. “Am văzut că mai sunt unele nedumeriri legate de locarizarea nodulului atrio-ventricular, care în mod normal e în partea posterioară a septului inter-atrial”
  3. “Cele două vene cave au puncte diferite de deschidere în atriu”
  4. “Despre fibrele preganglionare parasimpatice care fac sinapsă în ganglionii intramurali putem spune că inervează viscerul, întrucât ajunge efectiv la organ. Postganglionara este scurtă şi ambele eliberează AcTh”

 

 

#OffTopic:  La un momentdat ajungi să despici prea mult firul în patru şi să nu mai ştii ce e corect şi ce nu. Admiterea va fi cu siguranţă ireproşabilă dpdv al elaborării subiectelor. Prin urmare, tot ce este neclar dpdv teoretic va fi evitat. Este bine totuşi să aveţi în vedere dilemele de mai sus.

Ii multumesc lui Narcis Andrei pentru munca depusa, adica acest articol grozav despre problemele majore ale corintului!


 

 

 

 

Exit mobile version