Epidemia de rujeolă din România anului 2016

Este anul 2016 și în România, ca rezultat a intenselor campanii antivaccin, a apărut o epidemie de rujeolă.

Ministerul Sanatatii a declarat EPIDEMIE de rujeola, dupa moartea a 3 copii. Cauza oficiala: campaniile anti-vaccinare

Aproape 700 de imbolnaviri au fost inregistrate de la inceputul anului si pana acum, iar in multe dintre cazuri, copiii nu fusesera vaccinati impotriva virusului.

Dar credeați că virusul rujeolic stă cuminte când nu vaccinați? Nici vorbă, prostia se plătește, însă, din păcate, nu adulții idioți care s-au opus vaccinării plătesc, ci copiii nevinovați, care nici măcar nu au putut alege dacă să vaccineze sau nu.

Dar ce este rujeola?

(pentru informații corecte și actualizate, voi apela la Tratatul de Medicină Internă Harrison, ediția 19; de asemenea, voi încerca să fiu cât mai explicit, încât acest articol se adresează populației generale, fără cunoștințe în medicină)

Rujeola (measles în engleză) este o boală virală (adică este cauzată de un virus, o entitate infecțioasă- nu este viu- care este ca un parazit al celulei pe care o controlează și se folosește de aceasta pentru a se multiplica) foarte contagioasă (adică se transmite foarte ușor de la o persoană la alta) și care se caracterizează printr-o stare prodromală : ( în medicină, termenul prodrom se folosește pentru a descrie un simptom timpuriu , sau mai multe simptome care ar putea indica apariția unei boli înainte să apară simptomele specifice- de exemplu starea “fără chef”= inapetență și febra care apar în majoritatea bolilor infecțioase) cu febră, tuse, coriză (= inflamarea mucoasei nazale, guturai) și conjuctivită, ulterior cu apariția unui eritem maculopapular generalizat. (ERITÉM, eriteme, s. n. Roșeață în formă de pete, care apare pe pielea corpului) (maculopapular- se referă la faptul că petele sunt de fapt macule și papule;

maculă (latină=pată) = modificare a culorii pielii, < 1 cm , netedă, fără să se ridice deasupra planului tegumentar;

papulă (latină=bubuliță)= proeminență situată puțin deasupra pielii, <0,5 cm, ce este palpabilă la atingerea cu degetul.

=> maculopapular= roșeață sau iritație a pielii cu mici bubițe deasupra.

Exantem maculopapulos de culoare roză în rujeolă (sursă: https://en.wikipedia.org/wiki/File:RougeoleDP.jpg )
Exantem maculopapulos de culoare roză în rujeolă (sursă: https://en.wikipedia.org/wiki/File:RougeoleDP.jpg )

Presupun că se observă foarte clar bubițele deasupra petelor roz-roșii. (EXANTÉM, exanteme, s. n. Erupție care apare pe piele )

Înainte să existe vaccin, rujeola omora între 5 și 8 milioane de oameni la nivel mondial anual!

Vedeți, deștepților antivaccin? Păi voi chiar aveti incredere in ce spun oamenii fara o pregatire medicala ca Olivia Steercare, care  spunându-vă să nu vaccinați vă condamnă copilul la moarte? Asta îi doriți voi copilului vostru? Moartea?

Ce cauzează rujeola?

Rujeola este cauzată de virusul rujeolic, un virus sferic cu ARN nesegmentat, cu un singur lanț (virusurile, ca și aproape orice este viu- doar că virusul nu este viu, trebuie să aibă material genetic, știți voi, “schițele” sau “planurile” pe care celulele le citesc pentru a vă face pe voi înșivă; dacă în celulele umane, materialul genetic din nucleu este ADN, iar ARN-ul este “stick-ul de memorie” care duce informația la “fabrica” numită ribozom, virusurile pot fi ori cu ADN, ori cu ARN ca purtător al “schiței”, niciodată nu le au pe ambele), membru al genului Morbillivirus din familia Paramyxoviridae.

Chestia asta îți poate omorî copilul dacă nu ți-l vaccinezi! sursă: https://en.wikipedia.org/wiki/Measles_virus#/media/File:Measles_virus.JPG
Chestia asta îți poate omorî copilul dacă nu ți-l vaccinezi!
sursă: https://en.wikipedia.org/wiki/Measles_virus#/media/File:Measles_virus.JPG

Ce este important de reținut la virusul rujeolic este că acesta este considerat un virus monotipic dpdv antigenic, adică, mai pe înțelesul tuturor, dacă corpul tău a întâlnit acest virus o singură dată și supraviețuiește, imunitatea pe care și-a dobândit-o va fi foarte utilă și data viitoare când va întâlni acest virus, deoarece acesta este monon și neinspirat și nu suferă mutații în așa fel încât să fie diferit.

Dar ghici ce, atotștiutorule! Nu trebuie să faci boala ca să ai imunitate! De aia există vaccinul, ca să fii imun la o boală fără să o faci! Bună dimineața! Așa-i că-i super fain?

[the_ad id=”529″]

 

Datorită lipsei mutațiilor virale, chiar și vaccinuri făcute acum zeci de ani, din virusuri de atunci, sunt valabile în ziua de azi, dacă lumea și-ar vaccina plozii în loc să asculte toți bolnavii psihici care sunt antivaccin.

Virusul rujeolic este distrus de razele UV și de căldură, iar virusurile atenuate (= alea folosite în vaccinuri, pentru ca corpul tău să le recunoască fără să facă boala) sunt și ele sensibile la acești factori, astfel că vaccinurile trebuie transportate și stocate la frig.

Epidemiologie

Virusul rujeolic este unul din cei mai contagioși patogeni transmiși în mod direct. Focare de boală pot să apară în rândul populațiilor în care <10 % din indivizi sunt succeptibili. Bineițeles, că în Românica noastră, unde unii oameni preferă să fie spălați pe creier de către persoane fără nicio pregătire medicală în loc să asculte de un medic care studiază minim 10 ani din viața lui, în zone unde copilașii nu au fost vaccinați=> sunt susceptibili, au apărut focare, ba nu, chiar EPIDEMIE!!!

Virusul se transmite prin intermediul contactului cu obiecte casnice, în rândul școlarilor și în rândul personalului medical. NU există infecții rujeolice persistente sau latenta care să ducă la o stare contagioasă prelungită, la fel cum NU există infecția la animale=> virusul rujeolic poate rămâne în rândul populațiilor umane doar printr-un lanț neîntrerupt de infecții acute, care apare când există o sursă sigură și continuă de indivizi succeptibili. Ceea ce este exact ce faceți voi, stimabili antivaccin. Da da, voi țineți virusul rujeolic în viață și mențineți boala. (ia, spuneți-mi și mie, cât ați luat mită de la virusul rujeolic pentru asta, hmm? :> )

În mod normal, nou-născuții sunt protejați de anticorpii materni (dacă aceasta a făcut boala sau a fost vaccinată), însă odată ce acesta își pierde imunitatea pasivă de la mamă (ei, Ig G venite prin placentă de la mamă nu țin veșnic!)

By 3 months, protective IgG antibody level (>40 AU for measles and mumps and >15 IU/ml for rubella) for the diseases found to be between 50% and 80% among the studied children. Protective measles antibody (IgG) was not detected in all the children of 3-9 months and significant number of children between 9 months and 5 years were unprotected (87-65%; P < 0.001). Moreover, children of 3-15 months had no protective antibody level against mumps and significant number of children between 15 months and 5 years were unprotected (92-71%; P < 0.001)

sursă: http://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/17083626

Pentru cei ce nu înțeleg engleza, fac o mică recapitulare cu informația cheie: în lotul de 456 de plozi din Bangladesh prezenți în studiul de mai sus, aceștia au devenit susceptibili la rujeolă începând cu vârsta de 3 luni. Când copiii nu sunt vaccinați, aceștia devin noi indivizi susceptibili și permit transmiterea mai departe a virusul.

Persoanele care au rujeolă sunt infecțioase (adică pot transmite boala) cu câteva zile înainte și după apariția eritemului, când nivelele de virus rujeolic din sânge și lichidele corporale sunt cele mai mari și când simptomele precum tusea, coriza și strănutul sunt mult mai severe, ceea ce permite răspândirea virală. În mod logic, din cauză că persoanele sunt contagioase dinainte de a prezenta simptome, nu prea se poate impune carantina în mod eficient. În cazul copiilor cu deficit de imunitate mediată celular, răspândirea virală poate să țină mai mult.

Rujeola se transmite adesea în cadrul unităților medicale. mai ales când sunt consultați copii care se află în timpul prodromului, când diagnosticul nu este stabilit, însă copilul este contagios și poate infecta indivizii susceptibili.

Știți ce e culmea? Vaccinarea antirujeolică este minunată și chiar funcționează, iar din această cauză, percepția omului de rând asupra acestei boli a scăzut, fiind înlocuită de posibilele efecte adverse ale vaccinului. Prin urmare, au apărut numeroase focare de rujeolă din cauză că oameni s-au opus vaccinării, având motive religioase, filozofice sau temeri nefondate privind efectele adverse grave. Iar în Românica, preluăm de afară doar ce-i prost, ce-i bun, NU!

Patogeneză

Virusul rujeolic se transmite în principal prin picături mici respiratorii pe distanțe scurte și, mai rar, prin aerosoli cu particule mici care rămân suspendate în aer pentru perioade lungi de timp. Virusul se poate transmite și prin contact direct cu secrețiile infectate, însă acesta nu supraviețuiește mult timp pe obiecte și suprafețe.

Odată contactat, trec în jur de 10 zile ca perioadă de incubație până la apariția febrei și 14 zile până la apariția eritemului maculopapulos. Perioada de incubație poate fi mai scurtă în cazul sugarilor și mai lungă (de până la 3 săptămâni) în cazul adulților. Infecția începe în momentul în care virusul rujeolic ajunge pe celulele epiteliale din tractul respirator, orofaringe sau conjunctivă. Timp de 2-4 zile după infecție, virusul proliferează(adică se înmulțește) la nivel local în mucoasa respiratorie și se împrăștie spre ganglionii limfatici care drenează zona respectivă. De aici, virusul ajunge în sânge prin intermediul leucocitelor infectate (în principal monocite ) => viremia primară care diseminează infecția prin intermediul sistemului reticuloendotelial. Replicându-se în continuare=> viremia secundară care începe la 5-7 zile de la infecție și care împrăștie virusul prin corp. Replicarea virală în organele țintă + răspunsul imun al gazdei = semnele și simptomele care apar la 8-12 zile după infecție și care practic marchează sfârșitul perioadei de incubație.

Manifestări clinice

În cazul celor mai multor persoane, semnele și simptomele rujeolei sunt foarte caracteristice.

  1. Febra și indispoziția încep la 10 zile după expunere
  2. Tuse, coriză, conjuctivită – toate aceste simptome cresc în severitate în decurs de 4 zile
  3. Semnul lui Koplik sau enantemul apare cu 2 zile înainte de eritem – ziua 12
  4. Exantem maculopapulos apare la 14 zile după expunere, când manifestările clinice sunt cel mai severe și semnifică răspunsul imun al gazdei față de virusul care se replică +/- dureri de cap, durere abdominală, vărsături, diaree, mialgii(= dureri musculare)

Semnul lui Koplik este patognomonic(= este caracteristic) bolii și este reprezentat de puncte alb-albăstrui de 1 mm în diametru înconjurate de eritem(roșeață). Leziunile apar prima dată pe mucoasa bucală situată langă molarii inferiori, dar cresc ca număr, ajungând să ocupe întreaga mucoasă bucală. Încep să dispară odată cu apariția eritemului maculopapular.

Semnul lui Koplik sursă: https://pbs.twimg.com/media/BSNQEwlIcAACDZq.jpg
Semnul lui Koplik
sursă: https://pbs.twimg.com/media/BSNQEwlIcAACDZq.jpg

Eritemul maculopapular= un tip de exantem începe ca macule eritematoase în spatele urechilor și în jurul gâtului și în jurul liniei părului. Exantemul rujeolic ajunge să acopere întreaga față, ulterior corpul, membrele inferioare fiind afectate în a 2-a zi de la apariție. Zone de eritem confluează și peteșiile pot fi prezente.

sursă: http://www.med.cmu.ac.th/dept/pediatrics/06-interest-cases/ic-43/fig-1.jpg
sursă: http://www.med.cmu.ac.th/dept/pediatrics/06-interest-cases/ic-43/fig-1.jpg

Tratament

Tratamentul specific antiviral NU există. Tratamentul aplicat este doar paliativ, constând în rehidratare și administrarea de agenți antipiretici= care scad febra. Practic, sistemul imun evacuează virusul din corp, ferească Sfântul să întâlnească un copil cu imunodeficiență celulară virusul rujeolic.

Cauze majore de moarte=exitus sunt reprezentate de infecții bacteriene secundare, astfel că în cazul în care acestea sunt dovedite, este necesar tratamentul antibiotic.

Ca să fie CLAR și SIGUR pentru toată lumea: NU EXISTĂ MEDICAMENT CARE SĂ DISTRUGĂ VIRUSUL RUJEOLIC, sistemul imun îl distruge. ANTIBIOTICELE SUNT DOAR DACĂ APARE ȘI O INFECȚIE BACTERIANĂ.

De asemenea, vitamina A este eficientă și reduce mortalitatea.

Complicații

Majoritatea complicațiilor implică tractul respirator și includ efectele replicării virale, precum și infecțiile bacteriene secundare. Nu voi intra în detalii, pe scurt, NU E DE GLUMĂ CU RUJEOLA.

Prognostic

[the_ad id=”529″]

Marea majoritate a persoanelor bolnave de rujeolă se vindecă, totodată căpătând imunitate pe termen lung ce previne reinfecția 🙂 În cazul persoanelor care au fost vaccinate care totuși se infectează, boala este mai puțin severă și mortalitatea este cu mult mai scăzută.

Prevenție

Imunizare activă = vaccin

În cazul de față vorbim de Vaccinul ROR (rujeola-oreion-rubeola).

Efecte adverse ale vaccinului ROR includ febră de până la 39.4 grade C la ~5% din recipienții seronegativi, iar 2% din pacienții prezintă un eritem tranzitoriu, deci care trece. Trombocitopenia medie tranzitorie a fost întâlnită, la ~1 din 40.000 de doze de vaccin ROR administrate.

Tot legat de efecte adverse, însă de data asta fals, aș vrea să vorbesc despre un raport din 1998 în care se vorbea de ipoteza conform căreia vaccinul ROR ar cauza un sindrom de autism și de inflamație intenstinală, o chestie despre care cred că voi aștia antivaccin tot trâmbițați încontinuu, nu? Despre ce a fost vorba în acel studiu? Era un studiu de caz care descria 12 copii cu enterocolită cronică și cu autism regresiv. 9 din acești copii aveau autism. În 8 din acele 12 cazuri, părinții au făcut o asociere între retardul de dezvoltare și vaccinul ROR. Însă asocierea era  temporală, adica pur și simplu s-a întâmplat ca vaccinarea să fi avut loc cu ceva timp înainte ca simptomele să se manifeste, deci asocierea NU era cauzală, NU vaccinarea a cauzat boala copiilor. Dar voi cei antivaccin nu stați să vă gândiți că nu are nicio legătură, nu? Adică copiii afectați de rubeolă nu au făcut autism, dar cei de la vaccin, care-i adesea virusul atenuat, fac? Bineințeles că autorul studiului a transformat legătura temporală într-un cauzală, ca studiul său să facă vâlvă mare în rândul mass-media, dar a reușit să creeze și panică împotriva vaccinului.

Deci cum e până la urmă cu vaccinul ROR? În urma unor studii amănunțite și complexe, s-a stabilit că NU EXISTĂ LEGĂTURĂ ÎNTRE VACCINUL ROR ȘI AUTISM.

Concluzii

Încerc aici să conving marea masă de oameni, deși probabil nu trebuia să includ atâtea chestii complicate în articol.

Doamnelor, domnilor, mămici și tătici, prin intermediul vaccinării ne-am antrenat corpul să lupte împotriva unor boli fără ca acesta să facă boala. Meditați puțin și gândiți-vă, e aproape ca și cum i-ai spune sistemului imun: “Dacă vezi un virus sferic, cu ARN, să-l ataci direct, nu-l lăsa să intre în corp și să-și facă de cap”.  Prin vaccinare a fost eradicată poliomielita,boală mortală.

Stimați părinți, o grămadă de oameni și-au dedicat întreaga viață pentru a dezvolta vaccinurile. Voi chiar credeți că oamenii aceia au fost nebuni sau că și-au dedicat întreaga viață ca apoi o companie farmaceutică să vrea să vă țină bolnavi pentru profit? Gândiți-vă puțin logic, în cine aveți încredere mai mare? În cei care toată viața lor au lucrat cu corpul uman, care zeci de ani din viață și i-au petrecut cu ochii în cărți și care au încercat să-și testeze reușitele prin metode cât mai corecte și lipsite de bias + foarte multă statistică și matematică sau în cineva care a citit ceva pe net și brusc sare cu idei nefondate?

Oameni dragi, nu mă înțelegeți greșit: dacă vine cineva cu un studiu corect realizat din punct de vedere metodologic și cu o ipoteză corectă din punct de vedere cauzal despre un efect adevers al unui vaccin, voi privi altfel acea descoperire, la fel cum cel mai probabil va privi mai întâi comunitatea științifică ce a evaluat acel articol. Fiindcă în asta constă frumusețea în cercetare: nu poți să scrii prostii și baliverne pe care să le publici, fiindcă altcineva îți verifică lucrarea. Da, acel studiu menționat mai sus a fost publicat, probabil din greșeală, însă a fost ulterior demontat de către alte studii, care doar au reîntărit adevărul despre vaccinuri.

Așadar, stimați părinți, stimați oameni, eu v-am prezentat opiniile într-un mod, sper eu, cât mai corect și obiectiv. (okay, au fost moment în care am fost subiectiv și dur, dar cum altfel să fii când vezi că mor copilași nevinovați din cauza unora care propagă idei false? Unora care sunt adevărați ucigași, după părerea mea).

Rămâne să faceți dumneavoastră alegerea, însă alegeți bine și în favoarea copilului vostru.
Dacă vreți și mai multe informații legate de vaccinuri și de ce acestea conțin ingrediente periculoase, vă recomand următorul clip de la MinuteEarth, cu o animație foarte drăguță și cu explicații simpluțe, dar foarte bune, cu subtitrări în română făcute de nimeni altul decât eu 😀, trebuie doar să porniți subtitrările din player-ul YouTube și să selectați limba română.

VIDEO VACCINURI INGREDIENTE

Multă sănătate să aveți!



Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.