Este necesară meditația pentru admitere?

Acest subiect pare “controversat”, aș putea zice.|în acest articol încercăm să dezmințim toate ideile preconcepute și să prezentăm lucrurile într-o manieră cât mai obiectivă.

Menționez că noi, autorii articolului, am luat mediații și majoritatea studenților au luat ! Procentul celor care au intrat fără să primească meditații este foarte mic, de aceea aș putea spune că meditația este o necesitate

DE CE?

În primul rând pentru informație.Profesorii cunosc din experiență lor toate detaliile și explicațiile de care vei avea nevoie la examen. La biologie există o grămadă de detalii care sunt explicate prin intermediul desenelor. De asemenea, trebuie să cunoști multe conexiuni între capitole.Ca elev , este aproape imposibil să reușești să înțelegi totul dintr-un desen iar un profesor bun știe cum să abordeze acel subiect mult mai bine decât tine. În manualul de biologie informația este structurată într-o anumită ordine care nu mi se pare foarte logică .[the_ad id=”529″]Eu am parcurs capitolele cu profesorii mei în altă ordine : am învățat vascularul și repsiratorul imediat după analizatori și înainte de digestiv ! Vei avea nevoie de ajutor pentru a înțelege nuanța potrivită a unei propoziții și să știi cum să faci conexiuni, altfel îți va fi foarte greu să treci cu bine peste acest examen.meditatie online

Profesorii vă vor explică prin intermediul schițelor și a schemelor anumite fenomene sau procese. Acest lucru îți va da posibilitatea să înveți cum să faci o schemă care te va ajuta să înveți mult mai ușor, iar acest lucru îți va fi folositor și la facultate.

CALITATEA EVALUĂRII

Trebuie să fim sinceri,câți dintre noi sunt capabili să își facă o “autoevaluare la sange”si să își estimeze corect șansele? PREA PUȚINI

Cu toții tindem să fim subiectivi,să ne subevaluam sau să ne supraveluam șansele și nivelul de pregătire.Profesorii vor fi sinceri cu noi și ne vor evalua în mod real șansele. De aceea eu cred că profesorii care te pregătesc ar fi bine să nu fie cineva apropiat ,o mătușă ,un unchi sau o bunica , deoarece ei nu vor fi niciodată obiectivi.

CÂT TIMP TREBUIE SĂ MĂ PREGĂTESC?

[the_ad id=”529″]

În funcție de cât de mult faceți la clasă și la ce secție ești, ar trebui să începi meditațiile cu un an sau cu doi ani înainte de examen .Colegii care au absolvit științele naturii și aveau profesori buni la clasă au făcut un singur an de meditație,pe când cei de la mate-info unde aveau o singură oră pe săptămână au avut nevoie de 2 ani. Mulți încep pregătirea la chimie în clasa a X-a. Părerea mea este că nu trebuie să exagerezi să să începi să te pregătești prea devreme, deoarece în 3 ani de meditații vei ajunge să te saturi să mă auzi despre medicină.

O ședință pe săptămână la biologie și una la chimie sunt suficiente. Când se apropie examenul, s-ar putea să ai nevoie de câteva ore în plus.

Dacă nu ați înțeles ceva, întrebați profesorul de la meditație până veți înțelege. Să nu vă fie rușine pentru că acesta este rolul lui.

Dacă faceți meditații împreună cu alți 5-6 copii renunțați la acel profesor, nu degeaba se cheamă în particular.La română unde profesorul dictează un comentariu pot sta câte 6 copii la masă și să scrie după dictare, dar la biologie și la chimie profesorul trebuie să fie atent la ce fac toți copii să îi asculte pe fiecare în parte, să le dea teste pe care apoi să le verifice . îmi este greu să cred că este capabil să facă toate astea când sunt 6 persoane la masă alături de el. Plus că există o anumite distragere , iar tu trebuie să fii 100% concenetrat pe ceea ce faci.

Trebuie să mă meditez cu un cadru didactic care predă la UMF?

DA și NU!Trebuie să vă mediteze profesori buni care își dau interesul și își fac treabă cu pasiune,fie că predau la UMF,liceu,facultatea de biologie sau o școală generală. Poate să fie și un gunoier , atâta timp cât el știe cum să te învețe tot ce ai nevoie. întradevăr profesorii universitari de la UMF au un anumit avantaj față de restul, deoarece ei știu anumite formulări cu care va veți inalni la examen.

“DACA MĂ MEDITEZ CU SIGURANȚĂ ÎNTRU?”

NU,meditația este un aport important nu o garanție a succesului. Există persone care au intrat cu un singur an de meditație și altele care au ratat de 2,3 ori admiterea deși au început meditația încă din clasă a X-a. TU ești cel care dă admitere nu profesorul de la meditație.Profesorul va construiește drumul , dar voi veți călca pe el. Determinarea voastră, stăpânirea de șine, modul în care v-ați administrat timpul sunt la fel de importante poate chiar mai importante decât meditația! Trebuie să fii conștient că pentru viitorul tău înveți, nu pentru mama sau tata. Dacă ei vor să dai admiterea, mai bine renunți la acest lucru.

CUM ȘTIU DACĂ UN PROFESOR MĂ AJUTĂ?

Trebuie să știi exact dacă un profesor te ajută sau nu și să îl schimbi până nu e prea târziu. După câteva ședințe cu un profesor, ar trebui ca nivelul tău să crească considerabil, în cazul în care tu ai făcut tot ce ți-a cerut el. Dacă nu simți o îmbunătățire sau dacă modul de predare al lui nu te avantajează mai bine renunți, deoarece sunt mulți care dau meditații. Caută-l pe acela care ți se potrivește , cu care te înțelegi cel mai bine.

în final , trebuie să știi faptul că poți să intri la medicină și pe propriile picioare, doar că ai nevoie de multă ambiție. TU ești cel care dă admiterea nu profesorul, TU vei fi medic nu mama , TU trebuie să te strofoci pentru asta, nu cei din jur. Profesorul este cel care te îndrumă, noul părinte al tău pe care trebuie să-l asculți. Consider că un elev nu realizează încă ce înseamnă acest examen, de aceea trebuie să fii îndrumat de cineva. Nu prea contează dacă este profesorul de la clasa sau profesorul din particular Succes în alegerea unui profesor potrivit pentru ține și succes în drumul pe care îl vei parcurge pentru a ajunge să înveți .

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.