Întrebări frecvente

Acest post este dedicat tuturor celor care au întrebări decente despre simulare/admitere/facultatea de medicină generală/dentară. Primesc o gramadă de întrebări legate de admitere , legate de cum mă descurc în facultate iar astfel doresc să răspund la toată lumea deodată. Completează Contact Form-ul de mai jos , iar întrebările pertinente vor fi postate împreună cu un răspuns din partea mea sau altor studenți de la medicină generală sau dentară, în funcție de cum doriți dumneavoastră. Suntem pregătiți să răspundem și la întrebări de genu , de unde vin copii  , dar le preferăm pe cele mai serioase

Având în vedere că numarul de vizualizări a crescut în ultimul timp, iar host-ul plătit lunar de noi nu mai face față am decis să schimbăm host-ul și prin asta să îmbunatațim serviciile oferite. Orice donație cât de mică ne poate ajuta să ținem site-ul online. Link către pagina

Cum sa procedezi la admitere

 

Q: De obicei, care are nivel de dificultate mai mare, simularea sau admiterea in sine ?

A: Avem pregătit un articol întreg despre simulare , pe care îl vom posta în curând. Deocamdata iți pot spune că simularea este puțin mai grea decat admiterea. Am dat două simulari și mi s-au parut cu un nivel puțin mai ridicat decat examenul propriu zis. Dar asta nu ar trebui să vă descurajeze să participați.

 

Q: Cei de la medicina dentara unde fac practica de vara și rezidentiatul? După rezidentiat te poți angaja undeva la stat/privat sau trebuie să deschizi cabinet?

A: Daca intrebarea ta era despre studentii UMF Cluj, atunci raspunsurile de mai jos probabil te vor ajuta, noi din pacate nu stim exact structura altor universitati. Practica de vara se face la un cabinet local ales de catre tine si vei avea o foaie de prezenta care trebuie semnata de fiecare data.
La medicina dentara nu este obligatoriu sa faci un rezidentiat (poti profesa ca stomatolog fara rezidentiat), desi este indicat daca vrei sa te specializezi (ortodontie, implantologie, etc.)
Dupa terminarea facultatii te poti angaja la un cabinet privat sau clinica de stat.
Daca doresti sa iti deschizi cabinet, este posibil, dar trebuie sa iei in calcul lipsa de experienta si de clienti in cazul in care nu mai ai alti angajati (cu experienta) sau parteneri (cu experienta).

 

Q: E adevarat ca primii 3 ani sunt mai grei in comparatie cu anii clinici?[the_ad id=”529″]

A: Da, este foarte adevarat ceea ce ai spus tu, si asta pentru ca in primii ani cantitatea de materie pe care trebuie sa o inveti este foarte mare dintr-o data (nu se imputineaza materia in anii ce urmeaza, dar te vei obisnui tu cu invatatul). Si de asemenea este mult mai interesant sa faci stagii (in mare parte si cu activitati practice) decat sa stai si sa inveti sliduri si atlase.

 

Q: Vi se pare ca ajuta cu ceva cursurile premergătoare simulării?

A: Intrebarea ta este una putin delicata. In primul rand depinde foarte mult de pregatirea ta si de modul in care profesorii tai te ajuta cu pregatirea. Daca faci pregatire la biologie si chimie cu profesori de liceu, atunci acele cursuri te vor ajuta foarte mult pentru ca iti arata un mod de predat total diferit, cel al profesorilor universitari (de la UMF), si vei afla informatii prezente in grile, dar care lipsesc din manuale. Daca faci pregatiri cu profesori universitari, raspunsul este da si nu. In acest caz, sansele sa inveti ceva nou sunt la fel de mari ca sansele sa nu inveti nimic nou. O trecere teoretica prin materie nu strica absolut deloc niciodata, dar aceste pregatiri iau mult timp.

 

Q: Care este situatia cu caminele UMF-ului?

A: Caminele UMF Cluj se vor imparti in functie de nota de admitere, starea civila si din cate stim noi si dupa situatia financiara.
Doar studentii care intra cu prima nota la fiecare disciplina au sansa sa isi aleaga caminul in care vor dori sa locuiasca.
Studentii cu familie/copil vor primi un apartament mai mare si mai bine dotat, pentru a le putea acomoda nevoile.

 

Q: Cum pot invata biologie mai repede?

A: Viteza la care inveti depinde foarte mult de modul tau de invatat. Fiecare dintre noi este diferit si are alte arii in care exceleaza.Poti sa arunci o privire la acest articol al nostru Stiluri de invatare
Din experienta noastra putem afirma ca invatatul prin imagini si scheme este o metoda foarte buna pentru a pargurge materia de biologie necesara pentru admitere.
De asemenea este foarte important exercitiul. Fiind un examen greu, este nevoie sa stapanesti materia foarte bine si sa ai acces oricand la orice mic detaliu din materie, iar asta se poate obtine doar prin recapitulare zilnica a intregii materii si aplicarea cunostiintelor in teste (redactionale si grila).
Un alt exercitiu bun este sa iti dai singur redactionale din materie si sa te autoevaluezi, in fiecare zi, sau cand ai ore plictisitoare la scoala, iti poti da singur un subiect (subcapitol din manual) si sa il scri fara pauza, iar apoi te verifici. Doar tu vei stii cat de bine, repede si detaliat reusesti sa inveti. Am scris mai multe in acest articol Cum trebuie sa invat pentru admitere

 

    Numele (obligatoriu)

    Adresa de email (obligatoriu)

    Mesaj

    Vrei să-ți apară numele pe site dacă întrebarea ta va fi acceptată?
    DaNu
    Ce iți place sau nu iți place la noi?

    By using this form you agree with the storage and handling of your data by this website.

    10 Comments

    1. Pingback:QUIZ SAPTAMANA 10

    2. Pingback:QUIZ SAPTAMANA 11

    3. Pingback:QUIZ SAPTAMANA 12

    4. Pingback:De ce am ales Cluj-Napoca?

    5. Pingback:QUIZ SAPTAMANA 14

    6. Pingback:Quiz Saptamana 15

    7. Pingback:Quiz Saptamana 16

    8. Pingback:QUIZ SAPTAMANA 13

    9. Pingback:Quiz saptamana 17

    10. Pingback:Quiz saptamana 18

    Leave a Comment

    Your email address will not be published. Required fields are marked *

    This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.