Biologie

Category: BiologieBiologie
Anonymous asked 8 years ago
 1. Daca organitele celulare comune nu sunt situate in hialoplasma (teste), de ce in tabel se exprima asa: “lizozomii-corpusculi sferici raspanditi in intreaga hialoplasma”?
 2. De ce melcul membranos nu contine membrana bazilara (teste), dar labirintul membranos o contine (“membrana bazilara a labirintului membranos” pag. 49) ? 
 3. Oasele coxale apartin scheletului trunchiului?
 4. Biliverdina-hidrosolubila?
 5. Care dintre nervii cranieni III, VII, IX, X prezinta si o cale aferenta?
 6. Frecventa cardiaca si ritmul inimii nu sunt unul si acelasi lucru? pag.92
 7. Vena mezenterica inferioara colecteaza sangele venos de la partea proximala a rectului?
Admin Rares replied 8 years ago

1.Indica exact grila la care ai gasit informatia ca sa o putem analiza,ce iti zic insa e ca ORGANITELE CELULARE FAC PARTE DIN CITOPLASMA care e formata dintr-o parte structurata:organitele si o parte nestructurata(hialoplasma in care “baltesc” aceste organite.NUCLEUL SI MEMBRANA NEFIIND ORGANITE CI PARTI CONSTITUENTE PRINCIPALE.
2.Again vreau sa vad exact grila
3.La pagina 65 osul coxal este descris la subcapitolul Oasele membrelor deci apartine scheletului membrelelor inferioare deci apartine MEMBRULUI INFERIOR
4.Unde ai gasit in manualul de biologie pasajul in care se specifica natura hidrosolbila sau orice proprietate chimica a pigementilor biliari,eu nu imi amintesc sa fie in corint informatia asta
5.Nervii 9 si 10 prezinta calea aferenta pentru calea sensibilitatii gustative prin intermediul neuronilor senzoriali gustative din componenta lor(pag 28 corint)
6.Din informatiile prezente in manual nu se face o distinctie clara intre cei 2 termeni.Ai intalnit vreo grila in care sa se faca aceasta distinctie
7.Vena mezenterica inferioara colecteaza SI sangele venos din partea superioara/priximala caudala a rectului.Ea mai colecteaza sangele colonului sigmoid,descendent si 1/2 stanga a colonului transvers.

Abeddysep replied 1 year ago

2008 Dec; 116 12 1648 55 dose clomid

ElwoodChurb replied 1 year ago

[url=https://hydroxyzine.gives/]atarax generic[/url]

JosephMat replied 1 year ago

[url=http://zanaflex.party/]tizanidine 2 mg capsule[/url]

Suetrima replied 1 year ago

fildena 150 for sale [url=https://fildena.foundation/]fildena india[/url] fildena 50 mg

Ashtrima replied 1 year ago

I’m unable to get a prescription for nolvadex, so I’m looking for [url=http://inolvadex.com/]nolvadex no prescription[/url].

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

1 Answers
Anonymous answered 8 years ago
 1. 13 E Anatomie Fals
 2. 175 B Anatomie Fals
 3. In schimb, la pag. 64: Scheletul trunchiului este format din coloana vertebrala, stern, coaste si bazin. Bazinul este alcatuit din osul sacru si cele doua OASE COXALE.
 4. Pag. 78 stanga jos: “…substante insolubile in apa, cum sunt colesterolul si bilirubina.” Daca nu e scrisa si biliverdina ar trebui sa deducem ca e hidrosolubila?
Admin Rares replied 8 years ago

La 1 si 2 pune exact grila ca nu avem cartea de 2015 sau poate suntem in vacanta pe undeva si nu avem cartea de grile cu noi :))
La 3,nu am acum manualul sa anlizez dar daca ai aceste informatii contradictorii sunt slabe sanse sa fie intrebari din chestiunea asta,daca o sa ai intrebare analizeaz-o foarte bine ca sa iti dai seama pe baza carui fragment este facuta grila,iar daca te intreaba coxalele apartin iei si membrului inferior si bazinului .
4.N trebuie sa deduci! iti zicea pe undeva ca biliverdina si bilirbina au acceleasi proprietati(biliverdina este produsul direct al degradarii hemului si precursor in formarea bilirubinei deci nu au acceleasi proprietati).Eu zic sa nu consideri corecta nici o grila legata de solubilitatea sau insolubilitatea biliverdinei in vreun solvent fiindca nu iti zice undeva ceva legat de solubilitatea ei.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Your Answer

6 + 12 =