July 14, 2016

Expiratie

Anonymous asked 1 year ago

In timpul expiratiei, presiunea in venele mari din cavitatea abdominala creste/scade? 

6 Answers
Iulia answered 1 year ago

Acuma..eu ma gandesc asa: in timpul inspirației , diafragma coboară și apasă pe cavitatea abdominală. Dacă apasă pe organele abdominale atunci creste presiunea din venele mari din cavitate. La expirație, diafragmul se relaxează, și atunci ar trebui să scadă presiunea din venele mari pentru ca nu mai apasă diafragmul pe ele.Sper că ai înțeles ce am zis..

Anonymous answered 1 year ago

Da, am inteles perfect, dar contractia muschilor drepti abdominali nu determina o presiune crescuta in cavitatea respectiva?

Iulia answered 1 year ago

Nu, nu cred,pentru ca mușchii drepți abdominali sunt expiratori și cum ziceam mai sus,în expirație scade presiunea în venele din abdomen..Ei determina coborârea coastelor și atunci când cobor coastele, diafragma urcă;urcând,ea nu mai apasă  pe cavitatea abdominală..Desenul ăla de la respirație e important

Anonymous answered 1 year ago

Iti multumesc mult! Chiar sunt de acord cu cele spuse de tine 🙂

Anonymous answered 1 year ago

Tocmai am dat de intrebarea 670 (Fiziologie) care spune ca afirmatia “Intre muschiul diafragm si muschii drepti abdominali exista urmatoarele asemanari: prin contractie cresc presiunea in cavitatea abdominala” este adevarata…

Admin Rares Staff answered 1 year ago

Deci.Muschii drepti abdominali CAND SE CONTRACTA se scurteaza si CRESC presiunea in cavitatea abdominala,Adica amplifica forta de apasare exercitata de peretele anterior al acesteia.Presiunea crescuta intrabdominala favorizeaza deplasarea diafragmei in sens cranial(urcarea ei si implicit EXPIRATIA) si ingreuneaza deplasarea ei in sens caudal(inspiratia),de aceea muschii DREPTI ABDOMINALI SUNT MUSCHI EXPIRATORI!

Your Answer

1 + 16 =