July 20, 2016

grila 3-simulare 2014

Listă întrebărigrila 3-simulare 2014
Gandacel asked 5 years ago

Zice asa: Asupra fibrelor musculare striate scheletice actioneaza hormoni secretati de:
A. medulosuprarenala
B.tiroida
C.epifiza
D.pancreas
E. glande endocrine a caror corticala este organizata pe trei zone- glomerulara,fasciculata si reticulata
Raspuns corect: B,E
Chiar cand am inceput sa scriu, mi-am dat seama ca intrebarea nu se refera la tot muschiul,cum am inteles initial, ci la celula musculara. Bun, prima mea nelamurire s-a evaporat(de ce nu este A raspuns corect, avand in vedere ca muschiul prezinta vase de sange si deci reactii vasomotorii prin intermediul SNV Sy, care are ca mediator adrenalina) dar…asta a creat alta nelamurire: de ce este corect raspunsul E? Ce imi vine in minte este pentru ca efectele sunt date de glucocorticoizi la nivel metabolic, bun dar atunci si restul(mai putin C) raspunsurilor ar putea corespunde. Sau se refera la hormonii sexosteroizi care determina dezvoltarea musculara? Ma poate ajuta cineva?
 

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

1 Answers
Admin Rares Staff answered 5 years ago

Glanda cortocosprarenala secreta si estrogeni si testosteron(care favorizeaza dezvoltarea masei musculare).Exprimarea este acum ambigua fiindca si hormonii secretati de MSR sau de Pancreas care elibereaza hormoni ce modifica activitatea metabolica asupra fibrei musculare.Probabil ca grila a fost contestata la vremea ei.Eu unul daca primeam la admitere sau la simulare grila asta  as fi luat corect si pancreasul( fiindca la tabelul cu efectele insulinei apare si fibra musculara striata.),tiroida si CSR-ul.
Acum hormonii tiroidieni influenteaza activitatea mecanica iar CSR-ul morfologia si numarul fibrelor,insulina are doar efect metabolic dar totusi are un efect,conform exprimarii aleaia eu as fi luat corect.Nu stiu sa iti explic de ce au considerat gresit pancreasul.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Your Answer

8 + 6 =