Am venit cu ideea de a face un quiz, de 10 întrebări pe care le vom posta pe site-ul Grile Medicină, în fiecare sâmbătă. Cele mai bune note vor fi postate pe site. Fiecare întrebare valorează 1 punct. Fiecare răspuns greșit valorează de la -0.2 la -0.5 puncte, așa că vei putea avea nota și cu – dacă reușești cumva… Contează și secundele în care faci quiz-ul, așa că pune mână , nu trișa și grăbește-te să le faci corect! Dacă trișezi acum, te trișezi pe tine ! Rezultatul quiz-ului este postat luni, împreună cu rezolvările. Apropo, este setat un timp anume pentru fiecare quiz dacă-l depășești nu vei mai putea trimite să primești nota. Succes!

Pentru orice întrebări, am creat o rubrică nouă cu Intrebari Frecvente   (puteți pune întrebări noi folosind formularul de pe pagină și vom răspunde în cel mai scurt timp posibil).

1.Urmatorele afirmatii despre nervul spinal sunt adevarate:
Raspunsuri Corecte: A.Ganglionul spinal contine pericarioni ai neuronilor viscerosenzitivi.
2.Urmatoarele afirmatii despre globul ocular sunt adevarate
Raspunsuri Corecte: B.Umoarea apoasa ocupa cavitatea anterioara a globului ocular.C.Cristalinul se afla in contact atat cu umoarea apoasa cat si cu corpul vitros.
3.Vena cava inferioara:
Raspunsuri Corecte: C.Prezinta un sange mai sarac in lipide decat cel din vena cava superioara.E.Sangele colectat de aceasta se varsa in atriul drept in timpul diastolei atriale.
4.Insulina:
Raspunsuri Corecte: B.Nu are efecte asupra metabolismului lipidic la nivelul fibrei musculare striate.C.Favorizeaza sinteza de glicogenului in ficat.D.La nivelul celulei adipoaza stimuleaza sinteza trigliceridelor si a precursorilor acestora,acizii grasi si glicerolul.
5.Articulatiile:
Raspunsuri Corecte: A.Sunt organe de legatura dintre oase.C.Miscarile de la nivelul artrodiilor depinde de forma suprafetelor articulare.
6.Sunt compusi Ionici
Raspunsuri Corecte: B.Acetatul de Na.C.Clorura de sodiu.
7.Care dintre urmatoarele afirmatii sunt corecte:
Raspunsuri Corecte: A.Alcooli manifesta un caracter acid.C.In cazul aciziolor organic cresterea catenei hidrocarbonate duce la scaderea capacitatii unui acid organic de a ceda .E.Bazele azotate din structura ADN-ului nu manifesta caracter acid.
8.Izomeria geometrica:
Raspunsuri Corecte: C.Izomerii geometrici nu manifesta intotdeauna acceleasi proprietati fizice.D.Este generata de imposibilitatea substituentilor atomilor de C de a se roti in jurul legaturii duble C=C.
9.Glucidele:
Raspunsuri Corecte: B.Amidonul din celula vegetala are rol similar cu glicogenul in celula animala.
10.Trigliceridele nesaturate
Raspunsuri Corecte: B.Au densitatea mai mica decat apa.D.Au o valoare nenula a indicelui de Iod.E.Prin reactia cu H2 in prezenta metalelor grele se transforma in trigliceride solide.
TOP 5 QUIZ SAPTAMANA 15
Locul 1 Mihai Dan                                   Notă 9.67 Timp 494
[the_ad id=”529″]
Locul 2 Bianca Mihart                          Notă 9,17Timp 344
Locul 3 Horgos Bianca                         Notă 9,17 Timp  1058
Locul 4 Stefania Simion                      Notă 8,92Timp 562
Locul 5 Tea Simon                                Notă 8.68 Timp 522

ERROR!!QUIZ-UL SE POATE FACE O SINGURA DATA! PENTRU A EVITA SPAM-UL! ERROR

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.