Am venit cu ideea de a face un quiz, de 10 întrebări pe care le vom posta pe site-ul Grile Medicină, în fiecare sâmbătă. Cele mai bune note vor fi postate pe site. Fiecare întrebare valorează 1 punct. Fiecare răspuns greșit valorează de la -0.2 la -0.5 puncte, așa că vei putea avea nota și cu – dacă reușești cumva… Contează și secundele în care faci quiz-ul, așa că pune mână , nu trișa și grăbește-te să le faci corect! Dacă trișezi acum, te trișezi pe tine ! Rezultatul quiz-ului este postat luni, împreună cu rezolvările. Apropo, este setat un timp anume pentru fiecare quiz dacă-l depășești nu vei mai putea trimite să primești nota. Succes!

Pentru orice întrebări, am creat o rubrică nouă cu Intrebari Frecvente   (puteți pune întrebări noi folosind formularul de pe pagină și vom răspunde în cel mai scurt timp posibil).

1.Oasele piciorulu nu includ:
Raspunsuri Corecte: A.carpiene.C.femur.D.ileon.
2.Urmatoarele afirmatii legate de articulatii sunt adevarate:
Raspunsuri Corecte: B.artrodiile contin ligamente articulare.C.sinostozele se gasesc si la nivelul craniului.
3.Urmatoarele afirmatii legate de muschii piciorului sunt adevarate:
Raspunsuri Corecte: E.laba piciorului contine muschi si pe fata dorsala si pe cea plantara.
4.Despre fiziologia muschiilor scheletici nu se pot afirma urmatoarele:
Raspunsuri Corecte: A.muschii scheletici prezinta aproximativ 60% din masa organismului.B.baza moleculara a contractiei este sarcomerul.C.sarcomerul este unitatea morfofunctionala a muschiului.E.elasticitatea este proprietatea muschiului de a se alungi pasivsub actiunea unei forte externe.
5.Despre manifestarile contractiei musculare se pot afirma urmatoarele:
Raspunsuri Corecte: A. tetanosul incomplet este o sumatie de 10-20 de stimuli/secunda.C. 70% din energia chimica a secusei se pierde sub forma de energie calorica.D. adenozintrifosfatul (ATP) prezinta 2 legaturi macroergice iar ADP doar una.E. Metabolismul moderat este anaerob in primul minut ale unui efort moderat sau intens.
6.Urmatoarele afirmatii sunt adevarate:
Raspunsuri Corecte: A.Medicamentele se pot administra sub forma de comprimat capsula sau solutie.C.Acidul acetil-saliclic inactiveaza enzima ce cataliza procesul de sinteza al prostatoglandinei.D.Protonsilul Rosu se descompune enzymatic in sulfamida alba.
7.Canabisul:
Raspunsuri Corecte: D.Afecteaza abilitatea de a efectua efort fizic complex.
8.Urmatoarele reactii la care participa fenoli sunt corecte:
Raspunsuri Corecte: B.fenolat de sodiu + clorura de izopropil=>fenil-izopropil-eter +clorura de sodium.C.O-Crezol+acid acetetic—> Imposibil.
9.Stereoizomerii:
Raspunsuri Corecte: C.Geometrici cis prezinta puncte de fierbere mai ridicate decat cei trans.D.Enantiomeri se afla in relatie obiect imagine unul fata de celalt.
10.Obtinerea compusilor carbonilici
Raspunsuri Corecte: B.Se poate realiza direct din alchene,diene si alchine.C.Se poate realize prin deshidratarea intramoleculara a glicerinei.E.Se poate realiza direct pornind de la anumite hidrocarburi saturate.
TOP 5
Locul 1 Pit Corina                              Notă 9,41 Timp 341
[the_ad id=”529″]
Locul 2 Razvan                                            Notă9,25Timp 345
Locul 3 Bulboaca Alexandra             Notă8,92 Timp  367
Locul 4 Diana I                                            Notă8,82  Timp 454
Locul 5 Ada Anghel                          Notă  8,75 Timp 482

ERROR!!QUIZ-UL SE POATE FACE O SINGURA DATA! PENTRU A EVITA SPAM-UL! ERROR

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.