Quiz-ul Saptamanii este un set de 10 intrebari din biologie si chimie care nu costa si nu trebuie sa-ti faci cont sa il rezolvi. Ideea ii ca trebuie sa-l rezolvi in saptamana in care este postat, de exemplu acest Quiz a fost postat Marti 08.11.2016 si ai putea sa-l rezolvi pana Marti 15.11.2016 sau cand il vom deschide noi manual din nou. Dupa ce timpul a expirat se va face un TOP cu cele mai mari 5 note, dar si grilele corecte.

[the_ad id=”529″]

Daca va place acest concept si vreti mai mult, va rugam sa mentionati la sfarsitul quiz-ului. Multumim Termure Alexandru pentru quiz. Apropo, daca cumva se intampla sa nu inchidem quiz-ul in data de 15.11.2016, inseamna ca noi nu am fost multumiti cu numarul persoanelor care au completat chestionarul. Succes !

Afirmaţiile adevarate referitoare la analizatori sunt :
1.Raspunsuri Corecte: B.Dermul este o patura conjunctiva densa in care se gasesc vase de sange si limfatice , terminatii nervoase , corpusculii Meissner, anexe cutanate( firele de par, canalele gandelor endoctrine).E.Mugurii gustativi au forma ovoidala , fiind alcatuiţi din celule senzoriale care prezintă la polul apical un microvil , ale iar la polul bazal terminatii nervoase nervilor VII , IX si X.
2.Care dintre urmatoarele afirmatii le cosiderati false ?
Raspunsuri Corecte: A.Aparatul dioptric ocular este format din cornee ( cu o putere de refractie de 20 dipotrii ) si cristalin ( cu o putere de refractie de 40 dioptrii ) , fiind considerat o lentila convergenta cu o putere totala de 60 dioptrii .C.Acomodarea este un act reflex medular , reglat de centrii corticali si de coliculii cvadrigemeni superiori .E.Astigamtismul este unu viciu de refractie datorita existentei mai multor raze de curbura pe suprafata cristalinului , ceea ce va determina formarea unor imagini retiniene neclare . .
3.Afirmariile adevarate sunt :
Raspunsuri Corecte: A.Urechea medie prezinta la nivelul peretelui localizat intre cel lateral si anterior , fereasta ovala, pe care se aseaza scarita, si fereastra rotunda .C.Depolarizarile celulelor senzoriale cresc frecventa potentialelor de actiune , iar hiperpolarizarile o reduc .D.Crestele ampulare si cupolele gelatinoase reprezinta al doilea organ receptor al analizatorului vestibular .E.Tunelul corti este strabatut de fibre dendritice ale neuronilor din ganglionul spiral Corti .
4.Afimatiile corecte referitoare la analizatorul kinestezic sunt :
Raspunsuri Corecte: E.Dispunerea in paralel a fibrelor intrafusale face ca intinderea celor extrafusale sa determine si intinderea celor intrafusale.
5.Sunt adevarate urmatoarele afirmatii , cu exceptia :
Raspunsuri Corecte: C.Tractul optic proiecteaza informatia in lobul occipital, in jurul scinzurii calcarine , unde se afla ariile vizuale primare si secundare .D.Calea acustica prezinta 4 neuroni care proiecteaza in girul temporal superior .E.Calea sensibilitatii propopatice prezinta receptorii localizati in piele , discurile tactile Meissner si corpusculii Merkle .
6.Precizaţi afirmaţiile corecte referitoare la comportarea chimica a fenolilor :
Raspunsuri Corecte: C.Fenolii dau toate reacţiile specifice arenelor .E.Spre deosebire de alcooli care reacţioneză numai cu metalele alcaline , fenolii reacţionează şi cu hidroxizii alcalini.
7.Care dintre afirmaţiile de mai jos nu sunt adevarate ?
Raspunsuri Corecte: A.Prin adaugarea de apa de brom la o soluţie de fenol se poate obţineun precipitat alb, solubil in apa (2,4,6-tribromfenol).C.Pirochinona si hidrochatechina sunt izomeri de poziţie .
8.Numărul de izomeri cu formula moleculară C8H10O şi nucleu aromatic care se obţin prin reducerea unor aldehide cu Na şi C2H5O este :
Raspunsuri Corecte: E.4.
9.Nu sunt posibile reacţiile :
Raspunsuri Corecte: b. C6H5-OH + NaHCO3 .d. C6H5-OH + HCOONa .e. C6H6-ONa + HCl .
10.Referitor la fenoli sunt adevarate afirmaţiile :
Raspunsuri Corecte: a. O sursa naturala de fenoli o reprezinta avocado .d. Prezenţa grupei hidroxil in molecula fenolilor activează ciclul benzenic in poziţiile 2 şi 4 , astfel incat aceştia pot fi substituiţi de Cl si Br .e. Fenolii participă la reacţii de esterificare , dar ei nu reacţionează cu acizii carboxilici , ci cu derivatii funcţionali ai lor : cloruri acide , anhidride acide . .
Locul 1 Mihaela                                    Notă 7.83 Timp 505
Locul 2 Petrut Sorina                         Notă7,58Timp 997
Locul 3 Tudor                                        Notă6,83Timp  532
Locul 4 Banica Daniel                       Notă 6,33Timp 1221
Locul 5 Sasha Lyov                             Notă6,25Timp1231

ERROR!!QUIZ-UL SE POATE FACE O SINGURA DATA! PENTRU A EVITA SPAM-UL! ERROR

3 Comments

 1. Ciurdas Natanael

  1.Raspunsuri Corecte: B.Dermul este o patura conjunctiva densa in care se gasesc vase de sange si limfatice , terminatii nervoase , corpusculii Meissner, anexe cutanate( firele de par, canalele gandelor endoctrine).
  E gresit, sunt canalele glandelor exocrine, nu endocrine.

 2. Ciurdas Natanael

  2. D, nu e luat ca raspuns fals, desi ar trebui
  2. D.Axonii neuronului I al caii optice proveniti din campul intern se incruciseaza formand chiasma optica dupa care ajung in tractul optic opus , in timp ce axonii din campul extern nu se incruciseaza si trec in tractul optic homolateral

  Axonii neuronului II, era corect, nu neuronul I

 3. Ciurdas Natanael

  9.Nu sunt posibile reacţiile :
  Raspunsuri Corecte: b. C6H5-OH + NaHCO3 .d. C6H5-OH + HCOONa .e. C6H6-ONa + HCl .

  reactia e este posibila

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.