Am venit cu ideea de a face un quiz, de 10 intrebari pe care le vom posta pe site-ul Grile Medicina, in fiecare sambata.Cele mai bune note vor fi postate pe site. Fiecare intrebare valoreaza 1 punct. Fiecare raspuns gresit valoreaza de la -0.2 la -0.5 puncte, asa ca vei putea avea nota si cu – daca reusesti cumva… Conteaza si secundele in care faci quiz-ul, asa ca pune mana , nu trisa si grabeste-te sa le faci corect! Daca trisezi acum, te trisezi pe tine ! Rezultatul quiz-ului este postat luni, impreuna cu rezolvarile

Mi se pare ca quiz-ul de saptamana asta este un pic greu, cel putin la biologie. Unele intrebari sunt de pe desene . Propun sa fiti maxim de atenti si sa nu va grabiti. Succes!

TOP 5 NOTE LUATE LA QUIZ-UL DE SAPTAMANA ACEASTA

Numarul 1:Iustina T Nota 7.25 in 835 de secunde

Numarul 2: Stefania Simion Nota 7.17 1308 secunde

Numarul 3 :Raul Reginald Nota 5.93 1397 secunde

Numarul 4 :Anghel Andreea Nota  5.66 1786 secunde

Numarul 5 :Luca G Nota 5,25 In 270 secunde

Intradevar acest QUIZ a fost putin mai greu, mai ales la chimie unde la admitere/olimpiada ne putem astepta la orice. Da , cel putin admiterea de la Cluj se ridica la un nivel de olimpiada. La biologie in schimb, mi-a facut mare placere sa jonglez cu desenele *capul pancreasului este inconjurat de duoden* si  cu logica , de care nu va puteti lipsi la examen( Ex: Aorta este situata la stanga de coloana vertebrala , astfel ca artera renala stanga va fi mai scurta decat artera renala dreapta. Am observat si ca v-am prins cu grila cu orificiile atriului stang, sunt 5 orificii ( 4 vene pulmonare + 1 spre ventriculul stang). Felicitari Stefaniei Simion pentru prezenta in TOP 5 a treia oara si lui Luca G pentru a doua prezenta in TOP 5. Propun celor ce ajung in TOP 5 a  3 a oara, daca vor sa compuna si ei o grila la alegere (biologie/chimie) iar eu o voi posta pe site. In acest fel veti putea gandi in alt mod materia si veti ajunge sa o imprimati in minte destul de bine.

Au fost destul de multi care au completat acest QUIZ , dar tot mai putini fata de primul . Prin urmare vreau sa va intreb daca merita sa le mai facem sau daca trebuie schimbat ceva , parerea voastra conteaza!

De asemenea sectiunea de comentarii de la sfarsitul quiz-ului conteaza foarte mult pentru noi, iar saptamana asta am avut o surpiza de la unul dintre voi : Comments entered were: Fac sex pe grilele astea ,asa mult imi plac.

 

Raspunsurile corecte

1.Urmatoarele afirmatii sunt corecte:
Raspunsuri Corecte: D.La nivelul intestinului gros se gasesc apendice adipoase.E.La nivelul intestinului gros se gaseste apendicele vermiform.
2.Urmatoarele afirmatii sunt corecte
Raspunsuri Corecte: C.Rinichiul este situat in cavitatea abdominala in regiunea lombara.D.Prostata se afla in jurul uretrei.E.Tiroida contine parenchim glandular.
3.Urmatoarele afirmatii sunt corecte
Raspunsuri Corecte: C.Inima este un organ musculo cavitar.D.Artera renala stanga este mai scurta decat artera renala dreapta.E.Insulina determina glicogenogeneza.
4.Cate orificii prezinta atriul stang?
Raspunsuri Corecte: D.5.
5.Urmatoarele afirmatii sunt corecte
Raspunsuri Corecte: A.Glanda pineala secreta melatonina.E.Coracobrahialul este situat la nivelul bratului.
6.Se considera hexapeptida: Lys-Glu-Ser-Arg-Asp-Gly. Care este sarcina electrica neta a acestei peptide la pH 4 ?
Raspunsuri Corecte: D. +3.
7.Se dau următorii anioni:  I) formiat;  II) acetat;  III) carbonat acid;  IV) hidroxil;
Care dintre următoarele şiruri nu corespund sensului crescător al tăriei bazice:
Raspunsuri Corecte: A. IV ,II ,III ,I (Virgulele reprezinta semnul “MAI MIC” pe care wordpress-ul nu-l vede).C . III ,II ,IV ,I .D . I ,III ,II ,IV.E. III, II, I, IV.
8.Culoarea roşie a tomatelor este dată de o hidrocarbură nesaturată numită licopen, cu scheletul provenit  din 8 unităţi de izopren. Să se determine câte legături duble conţine o moleculă de licopen dacă 1 g din aceasta substanţă adiţionează 3,895 g de brom.
Raspunsuri Corecte: C.13.
9.Precizați răspunsurile corecte
Raspunsuri Corecte: B.Amestecul racemic este optic inactiv.D.Izomerii cis și trans ai unui compus pot prezenta puncte de fierbere și de topire diferite.
10.Următorii compuși prezintă un caracter amfoter
Raspunsuri Corecte: Apa.Ionul bicarbonat HCO3−.H2PO4 −.
Grilele de la chimie vor fi putin mai accesibile in urmatorul QUIZ  iar la biologie voi incerca sa le fac la fel de logice. Sambata viitoare vom posta quiz-ul sambata , iar rezultatele le veti primii luni . Sa aveti chef de invatat si o saptamana frumoasa , nu uitati like/share .

Bun venit la Quiz-ul din Saptamana 3Apasa pe submit Quiz sa vezi cat punctaj ai facut2 Comments

  1. Continuati.
    Va multumesc ptr efort.

  2. Bianca Horgos

    Mie mi se par foarte utile grilele, asa ca m-as bucura sa continuati! ?
    Multumim pentru aceasta initiativa! ?

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.