QUIZ SAPTAMANA 3

Am venit cu ideea de a face un quiz, de 10 intrebari pe care le vom posta pe site-ul Grile Medicina, in fiecare sambata.Cele mai bune note vor fi postate pe site. Fiecare intrebare valoreaza 1 punct. Fiecare raspuns gresit valoreaza de la -0.2 la -0.5 puncte, asa ca vei putea avea nota si cu – daca reusesti cumva… Conteaza si secundele in care faci quiz-ul, asa ca pune mana , nu trisa si grabeste-te sa le faci corect! Daca trisezi acum, te trisezi pe tine ! Rezultatul quiz-ului este postat luni, impreuna cu rezolvarile

Mi se pare ca quiz-ul de saptamana asta este un pic greu, cel putin la biologie. Unele intrebari sunt de pe desene . Propun sa fiti maxim de atenti si sa nu va grabiti. Succes!

TOP 5 NOTE LUATE LA QUIZ-UL DE SAPTAMANA ACEASTA

Numarul 1:Iustina T Nota 7.25 in 835 de secunde

Numarul 2: Stefania Simion Nota 7.17 1308 secunde

Numarul 3 :Raul Reginald Nota 5.93 1397 secunde

Numarul 4 :Anghel Andreea Nota  5.66 1786 secunde

Numarul 5 :Luca G Nota 5,25 In 270 secunde

Intradevar acest QUIZ a fost putin mai greu, mai ales la chimie unde la admitere/olimpiada ne putem astepta la orice. Da , cel putin admiterea de la Cluj se ridica la un nivel de olimpiada. La biologie in schimb, mi-a facut mare placere sa jonglez cu desenele *capul pancreasului este inconjurat de duoden* si  cu logica , de care nu va puteti lipsi la examen( Ex: Aorta este situata la stanga de coloana vertebrala , astfel ca artera renala stanga va fi mai scurta decat artera renala dreapta. Am observat si ca v-am prins cu grila cu orificiile atriului stang, sunt 5 orificii ( 4 vene pulmonare + 1 spre ventriculul stang). Felicitari Stefaniei Simion pentru prezenta in TOP 5 a treia oara si lui Luca G pentru a doua prezenta in TOP 5. Propun celor ce ajung in TOP 5 a  3 a oara, daca vor sa compuna si ei o grila la alegere (biologie/chimie) iar eu o voi posta pe site. In acest fel veti putea gandi in alt mod materia si veti ajunge sa o imprimati in minte destul de bine.

Au fost destul de multi care au completat acest QUIZ , dar tot mai putini fata de primul . Prin urmare vreau sa va intreb daca merita sa le mai facem sau daca trebuie schimbat ceva , parerea voastra conteaza!

De asemenea sectiunea de comentarii de la sfarsitul quiz-ului conteaza foarte mult pentru noi, iar saptamana asta am avut o surpiza de la unul dintre voi : Comments entered were: Fac sex pe grilele astea ,asa mult imi plac.

 

Raspunsurile corecte

1.Urmatoarele afirmatii sunt corecte:
Raspunsuri Corecte: D.La nivelul intestinului gros se gasesc apendice adipoase.E.La nivelul intestinului gros se gaseste apendicele vermiform.
2.Urmatoarele afirmatii sunt corecte
Raspunsuri Corecte: C.Rinichiul este situat in cavitatea abdominala in regiunea lombara.D.Prostata se afla in jurul uretrei.E.Tiroida contine parenchim glandular.
3.Urmatoarele afirmatii sunt corecte
Raspunsuri Corecte: C.Inima este un organ musculo cavitar.D.Artera renala stanga este mai scurta decat artera renala dreapta.E.Insulina determina glicogenogeneza.
4.Cate orificii prezinta atriul stang?
Raspunsuri Corecte: D.5.
5.Urmatoarele afirmatii sunt corecte
Raspunsuri Corecte: A.Glanda pineala secreta melatonina.E.Coracobrahialul este situat la nivelul bratului.
6.Se considera hexapeptida: Lys-Glu-Ser-Arg-Asp-Gly. Care este sarcina electrica neta a acestei peptide la pH 4 ?
Raspunsuri Corecte: D. +3.
7.Se dau următorii anioni:  I) formiat;  II) acetat;  III) carbonat acid;  IV) hidroxil;
Care dintre următoarele şiruri nu corespund sensului crescător al tăriei bazice:
Raspunsuri Corecte: A. IV ,II ,III ,I (Virgulele reprezinta semnul “MAI MIC” pe care wordpress-ul nu-l vede).C . III ,II ,IV ,I .D . I ,III ,II ,IV.E. III, II, I, IV.
8.Culoarea roşie a tomatelor este dată de o hidrocarbură nesaturată numită licopen, cu scheletul provenit  din 8 unităţi de izopren. Să se determine câte legături duble conţine o moleculă de licopen dacă 1 g din aceasta substanţă adiţionează 3,895 g de brom.
Raspunsuri Corecte: C.13.
9.Precizați răspunsurile corecte
Raspunsuri Corecte: B.Amestecul racemic este optic inactiv.D.Izomerii cis și trans ai unui compus pot prezenta puncte de fierbere și de topire diferite.
10.Următorii compuși prezintă un caracter amfoter
Raspunsuri Corecte: Apa.Ionul bicarbonat HCO3−.H2PO4 −.
Grilele de la chimie vor fi putin mai accesibile in urmatorul QUIZ  iar la biologie voi incerca sa le fac la fel de logice. Sambata viitoare vom posta quiz-ul sambata , iar rezultatele le veti primii luni . Sa aveti chef de invatat si o saptamana frumoasa , nu uitati like/share .

Bun venit la Quiz-ul din Saptamana 3Apasa pe submit Quiz sa vezi cat punctaj ai facut2 thoughts on “QUIZ SAPTAMANA 3

Leave a Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: