Am venit cu ideea de a face un quiz, de 10 intrebari pe care le vom posta pe site-ul Grile Medicina, in fiecare sambata.Cele mai bune note vor fi postate pe site. Fiecare intrebare valoreaza 1 punct. Fiecare raspuns gresit valoreaza de la -0.2 la -0.5 puncte, asa ca vei putea avea nota si cu – daca reusesti cumva… Conteaza si secundele in care faci quiz-ul, asa ca pune mana , nu trisa si grabeste-te sa le faci corect! Daca trisezi acum, te trisezi pe tine ! Rezultatul quiz-ului este postat luni, impreuna cu rezolvarile

Cuvinte din partea autorului grilelor de biologie

Saptamana asta grilele de la biologie sunt accesibile , m-am axat mult pe cifre si pe desene. Subliniez faptul ca aceste grile sunt gandite de mine pentru a va pregati in posibilele subiecte la examenul de admitere. Sa fiti maxim atenti si macar la biologie sper sa luati maximum.

Cuvinte din partea autorului grilelor de chimie

Grilele la chimie sunt de dificultate medie au rolul de a va testa atentia precum si cunostintele acumulate,avand drept scop pregatirea pentru examenul de simulare si cel de admitere

TOP 5 NOTE LUATE LA QUIZ-UL DE SAPTAMANA ACEASTA

Numarul 1: Daniel Mihai 8,42 in 2219 secunde

Numarul 2: Iustina T 8.00

Numarul 3 :Savinia Georgescu 7.92 in 775 secunde

Numarul 4: Popescu Rebeca 7,75 in 350 secunde

Numarul 5 : amy 7,59 in 1235 secunde

Mentionez faptul ca persoanele ce fac de mai multe ori quiz-ul nu vor fi trecute in TOP 5 QUIZ.

Raspunsuri corecte

1.Urmatoarele afirmatii sunt corecte
Raspunsuri Corecte: E.Nervul cranian VII se distribuie in regiunile temporala si frontala , auriculara ,mandibulara, cervicala, zigomatica.
2.Urmatoarele afirmatii sunt corecte
Raspunsuri Corecte: A.Cortul cerebelului este situat intre cerebel si lobul occipital.C.Corpusculii Rufini receptioneaza pozitia si miscarile din articulatii.
3.Urmatoarele afirmatii sunt corecte:
Raspunsuri Corecte: E. Hipersecretia de STH inainte de pubertate produce gigantismul.
4.Urmatoarele afirmatii sunt corecte:
Raspunsuri Corecte: A. Hormonul MSH (melanocitostimulant) secretat de lobul intermediar al hipofizei are rol in stimularea pigmentogenezei.E.Adrenalina produce bronhodilatatie, care poate ajuta in cazul unor alergii.
5.Urmatoarele afirmatii sunt corecte:
Raspunsuri Corecte: B.Centrul foamei se gaseste in hipotalamusul lateral.C.Trompele uterine au o lungime de 7-12 centimetri.D.Clitorisul are o lungime de 5-6 centimetri.E.Glandele mamare sunt situate pe peretele anterior toracic in intervalul dintre coastele III-VII.
6.Care dintre următoarele serii conține numai substanțe  organice ce prezintă caracter acid,au o constantă de aciditate mai mare ca a acidului cianhidric si reacționează cu magneziul în raport molar 1:1 ?
Raspunsuri Corecte: B.acid glutamic,adic asparatic,acid propandioic.C.hidrochinona,acidul oxalic,acidul aspartic.
7.Următoarele afirmații legate de acidul citric(C6H8O7) sunt corecte
Raspunsuri Corecte: A Prezintă 3 grupări carboxilice legate de atomi de carbon hibridizați sp3 .C.Prezintă carbon în proporție de 37,5%.
8.Următoarele afirmații cu privire la dizolvare sunt corecte:
Raspunsuri Corecte: C.Încălzirea sistemului dizolvant-solut favorizează dizolvările endoterme.D.Duce la formarea unui amesc monofazic.E.Este un process fizic .
9.Următoarele afirmații cu privire la celuloză sunt false
Raspunsuri Corecte: A.Nu este o substanță unitară fiind formata din 2 polizaharide diferite.E.Esterii organici ai celulozei sunt folosiți drept aditivi alimentari.
10.Un compus carbonilic A este supus autocondensării.Știind că din 11,6 din A au rezultat 9,8g de produs de condensare  să se determine denumirea si formula moleculara a lui A
Raspunsuri Corecte: B.Propanal C3H6O.C.Acetona C3H6O.E.Propanona C3H6O.
Saptamana asta am combinat grilele facute de pe desene cu grilele ce implica numere. Pana la examen doresc sa includ cam toate trick-urile , valorile si explicatiile pe care trebuie sa le stiti. Daca dintr-un motiv nu intelegeti de ce de exemplu la grila X este punctul A, puteti sa ma contactati prin MESAJ sau sa comentati la acest post. Am avut multe comentarii frumoase si asta ma impulsioneaza sa continui acest proiect. Am avut si glume , din nou Comments entered were: Sa moara familia de nu mi.o placut grilele,la valoare deaia mare #danimocanu.
 [the_ad id=”529″]
Inca o chestie si va las: as vrea sa stiu daca ati dori sa scriu un articol despre posibilitatile practice chirurgicale in anii I-VI la facultatea de medicina. Puteti raspunde la mesaj ori in sectiunea de comentarii , ori  in share-ul pe facebook. Daca va place ce facem si vreti sa continuam poti sa ajuti comunitatea cu un share/like , voi ne faceti cunoscuti!

Bun venit la Quiz-ul din Saptamana 5Apasa pe submit Quiz sa vezi cat punctaj ai facut3 Comments

 1. Ciurdas Natanael

  4. A. Hormonul MSH (melanocitostimulant) secretat de lobul POSTERIOR al hipofizei are rol in stimularea pigmentogenezei

  4.Urmatoarele afirmatii sunt corecte:
  Raspunsuri Corecte: A. Hormonul MSH (melanocitostimulant) secretat de lobul INTERMEDIAR al hipofizei are rol in stimularea pigmentogenezei.E.Adrenalina produce bronhodilatatie, care poate ajuta in cazul unor alergii.

  In test scrie ”posterior” ceea ce este gresit, iar la rezultate scrie ”intrmediar” ceea ce este corect.

 2. Ciurdas Natanael

  La grila 6… de ce e corecta varianta c) ? Avand in vedere ca hidrochinona face parte din clasa fenolilor care au constante de aciditate inferioare acidului cianhidric
  Si de ce nu e corecta si varianta d) ?

  • Admin Rares

   La D acidul propen-dioic nu exista fiindca nu ai cum sa ai si 2 grupati carboxilice si o legatura dubla in structura. IN ceea ce priveste intrebarile tale anterioare.Legat de grila 4 o sa verificam quizul si vom modifica astfel incat sa fie scris lobul intermediar si in quiz! Iar la grila 6 intradevar hidrochinona are pka mai mare decat cianhidricul deci Ka mai mic.O sa remediem imediat :D!

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.