Am venit cu ideea de a face un quiz, de 10 intrebari pe care le vom posta pe site-ul Grile Medicina, in fiecare sambata.Cele mai bune note vor fi postate pe site. Fiecare intrebare valoreaza 1 punct. Fiecare raspuns gresit valoreaza de la -0.2 la -0.5 puncte, asa ca vei putea avea nota si cu – daca reusesti cumva… Conteaza si secundele in care faci quiz-ul, asa ca pune mana , nu trisa si grabeste-te sa le faci corect! Daca trisezi acum, te trisezi pe tine ! Rezultatul quiz-ului este postat luni, impreuna cu rezolvarile. Apropo , este setat un timp anume pentru fiecare quiz daca-l depasesti nu vei mai putea trimite sa primesti nota. Succes

Biologie

Avand in vedere ca sambata 05/12/2015 am un workshop la SSCR , am decis sa fac grilele vineri seara. Mare greseala deoarece dupa un examen de Genetica, neuronii mei ( daca ii mai am dupa un asa examen) obositi nu vor sa mai coopereze. Grilele mele sunt relativ usoare si sper din suflet ca la chimie vor fi putin mai grele. Sincer am primit putin ajutor la doua grile , probabil va veti da seama care sunt pentru ca au un nivel putin mai ridicat. De data asta nu m-am ocupat de desene , dar am atins anumite smecherii pe care s-ar putea sa le primiti la examen.

Chimie

Saptamana aceasta grilele nu sunt la fel de usoare ca saptamana trecuta.Fiti foarte atenti la detalii 🙂

ANUNT! Timpul in care poti face quiz-ul este de 20 de minute si poti sa-l faci o singura data. Astfel ca daca dupa 20 de minute nu ai trimis quiz-ul , nu-l vei mai putea face. Sunt 10 intrebari , fara probleme ar trebui facute sub 15 minute.

REZULTATE CORECTE

 

1.Urmatoarele afirmatii sunt corecte:
Raspunsuri Corecte: A.Epifiza intra in componenta epitalamusului.C.Artrodiile sunt articulatii cu o mare mobilitate .D.Bila este secretata si de celulele ductale.
2.Urmatoarele afirmatii sunt corecte:
Raspunsuri Corecte: D.Piridoxina are rol in integritatea epiteliilor de acoperire si se gaseste si in microflora intestinala
3.Care dintre afirmatiile referitoare la actiunile hormonilor asupra metabolismului glucidic sunt adevarate?
Raspunsuri Corecte: C.Hormonii secretati de medulara glandei suprarenale determina glicogenoliza.D.Glucagonul provoaca atat gluconeogeneza cat si glicogenoliza.
4.Stimularea fibrelor simpatice are urmatoarele efecte asupra inimii:
Raspunsuri Corecte: D. Cresterea frecventei cardiace, ca si catecolaminele.
5.Urmatoarele afirmatii sunt corecte:
Raspunsuri Corecte: A.Teaca interna a foliculului ovarian secreta estrogeni.B.Secretia corpului galben este stimulata de prolactina.D.Reflexul de mictiune este puternic crescut dupa ce volumul de urina depaseste 300-400 ml.
6.Care dintre următoarele afirmații cu privire la 2-cloro-1-amino-butan sunt false :
Raspunsuri Corecte: C.Prezintă la nivelul întregii molecule 9 electroni neparticipanți.D.Are nesaturarea echivalentă egală cu cea a produsului de reacție dintre etină și H2 catalizată de Paladiu otrăvit cu săruri de plumb Pd/Pb2+.E.Prezintă o reactivitate chimcă mai scăzută ca și clorura de etenă.
7.Care dintr următoarele afirmații legate de izomerii acidului butanoic sunt adevărate
Raspunsuri Corecte: B. Există 5 izomeri care reacționează atât cu reactivl Tollens cât și cu Na.C.Există 6 substanțe care reacționează cu NaOH.E.Propanoatul de metil este izomer de funcțiune cu acidul butanoic.
8.Care dintre urmatoarele afirmații despre acizii nucleici sunt adevarate
Raspunsuri Corecte: A. ADN-ul prezintă o strucutră de dublu alfa helix .
9.Care dintre următoarele reacții chimice sunt corecte :
Raspunsuri Corecte: A.C3H8 +5O2——-> 3CO2 + 4H2O.C.C6H5-SO3Na + NaOH-> C6H5-OH + Na2SO4.
10.Care dintr următoarele afirmații cu privire la eteri sunt adevărate
Raspunsuri Corecte: B.Unii compuși din această clasă sunt folosiți drept anestezice.C.Se formează în urma reacții a doi alcooli catalizată de cantități mici de acid sulfuric .D.Eterii cilcici pot reacționa cu hidrocarburi nesaturate din clasa alchenelor formând cu acestea polialcooli.E.Legătrurile deintre monomerii glicogenului sunt de natură eterică.
TOP 5
Locul 1 Stefania Simion          Nota 8,59 Timp 605
Locul 2 Luci C                           Nota 8,42 Timp 502
Locul 3 Moineciu Diana         Nota 8,33 Timp 780
Locul 4 Teodora C                   Nota 8,17 Timp 639
Locul 5 Pop Adela                   Nota 8,08 Timp 1101
 [the_ad id=”529″]
Locul Special Nume : LorinVreauSaIau5   Nota:1,66 Timp 154 secunde
Felicitari pentru timpul bun pe care l-ati avut si pentru notele peste 8.Sper ca in saptamana asta grilele s-au ridicat la nivelul admiterii . Sper ca acest QUIZ va ajuta si ca nu este o pierdere de timp pentru mine si pentru echipa mea. Mi-ar placea sa lasati orice fel de feedback pozitiv/negativ pentru a stii daca sa continuam acest proiect sau nu .As mai dori ca Luci C si Teodora C sa ma contacteze pentru a clarifica unele lucruri. Saptamana asta a crescut putin numarul de participanti *71* iar saptamana viitoare asteptam si mai multi deoarece va pregatim o anumita surpriza. Sa aveti o saptamana frumoasa

ERROR!!QUIZ-UL SE POATE FACE O SINGURA DATA! PENTRU A EVITA SPAM-UL! ERROR

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.