Am venit cu ideea de a face un quiz, de 10 intrebari pe care le vom posta pe site-ul Grile Medicina, in fiecare sambata.Cele mai bune note vor fi postate pe site. Fiecare intrebare valoreaza 1 punct. Fiecare raspuns gresit valoreaza de la -0.2 la -0.5 puncte, asa ca vei putea avea nota si cu – daca reusesti cumva… Conteaza si secundele in care faci quiz-ul, asa ca pune mana , nu trisa si grabeste-te sa le faci corect! Daca trisezi acum, te trisezi pe tine ! Rezultatul quiz-ului este postat luni, impreuna cu rezolvarile. Apropo , este setat un timp anume pentru fiecare quiz daca-l depasesti nu vei mai putea trimite sa primesti nota. Succes


 

SURPRIZA

Saptamana asta aveti 10 grile la biologie  si 10 grile la chimie, pe care probabil le cunoasteti deja Cum asa? Sunt cele din saptamanile 1-6 alese la intamplare. De ce am facut asta? Vrem sa vedem daca ati ramas cu ceva, daca timpul nostru ii folosit in scopuri bune. Noi nu castigam nimic de pe urma acestui lucru si investim mult timp in acest proiect , de aceea  dorim sa vedem daca va ajuta. Am scos celelalte rezultate ale QUIZ-urilor din celelalte saptamani pana luni cand vor veni rezultatele actuale. Succes!

Raspunsuri Corecte
1.Adrenalina:
Raspunsuri Corecte: D.Actiunile sale duc la ingreunarea absorptiei intestinale.E.Anatomic medulara glandei suprarenale este un ganglion simpatic nervos.

2.Enumeratii hormonii care actioneaza si asupra sistemului excretor

Raspunsuri Corecte: A.Parathormonul.B.Aldosteronul.D.Vasopresina.

3.Urmatoarele afirmatii sunt corecte:

Raspunsuri Corecte: D.La nivelul intestinului gros se gasesc apendice adipoase.E.La nivelul intestinului gros se gaseste apendicele vermiform.

4.Cate orificii prezinta atriul stang?
Raspunsuri Corecte: D.5.

5.Urmatoarele afirmatii sunt corecte
Raspunsuri Corecte: C.Rinichiul este situat in cavitatea abdominala in regiunea lombara.D.Prostata se afla in jurul uretrei.E.Tiroida contine parenchim glandular.
6.Urmatoarele afirmatii sunt corecte
Raspunsuri Corecte: A.Timusul este situat medial de cei doi plamani.B.Omul are 7 vertebre cervicale.E.Hematocritul este definit ca si volumul de eritrocite din sange exprimat in procente .
7.Urmatoarele afirmatii sunt corecte
Raspunsuri Corecte: C.Canalul ejaculator este inconjurat de prostata.E.Apeductul lui Sylvius este situat posterior de mezencefal.
8.Urmatoarele afirmatii sunt corecte
Raspunsuri Corecte: A.Cortul cerebelului este situat intre cerebel si lobul occipital.C.Corpusculii Rufini receptioneaza pozitia si miscarile din articulatii.
9.Urmatoarele afirmatii sunt corecte:
Raspunsuri Corecte: B.Centrul foamei se gaseste in hipotalamusul lateral.C.Trompele uterine au o lungime de 7-12 centimetri.D.Clitorisul are o lungime de 5-6 centimetri.E.Glandele mamare sunt situate pe peretele anterior toracic in intervalul dintre coastele III-VII.
10.Care dintre afirmatiile referitoare la actiunile hormonilor asupra metabolismului glucidic sunt adevarate?
Raspunsuri Corecte: C.Hormonii secretati de medulara glandei suprarenale determina glicogenoliza.D.Glucagonul provoaca atat gluconeogeneza cat si glicogenoliza.
11.Care dintre următoarele reacții chimice sunt corecte :
Raspunsuri Corecte: A.C3H8 +5O2——-> 3CO2 + 4H2O.C.C6H5-SO3Na + NaOH-> C6H5-OH + Na2SO4.
12.Un compus carbonilic A este supus autocondensării.Știind că din 11,6 din A au rezultat 9,8g de produs de condensare  să se determine denumirea si formula moleculara a lui A
Raspunsuri Corecte: B.Propanal C3H6O.C.Acetona C3H6O.E.Propanona C3H6O.
13.Urmatoarele afimratii despre morfina sunt corecte:
Raspunsuri Corecte: B.Este calmantul durerii profunde cu cea mai puternica actiune.C.In doze mari creeaza dependenta ..
14.Cati acizi izomeri optic activi exista pentr formula C4H6O2BrCl
Raspunsuri Corecte: B.13 acizi.E.Nici unul care care prezinta 3 atomi de carbon asimetrici in molecula.
15.Precizați răspunsurile corecte
Raspunsuri Corecte: B.Amestecul racemic este optic inactiv.D.Izomerii cis și trans ai unui compus pot prezenta puncte de fierbere și de topire diferite.
16.Următorii compuși prezintă un caracter amfoter
Raspunsuri Corecte: B.Apa.C.Ionul bicarbonat HCO3−.D.H2PO4 −.
17.Aminoacizii:
Raspunsuri Corecte: B.Pot fi hidrofili :serina.D.Participa la formarea proteinelor.E.Exista aminoacizi esentiali si neesentiali.
18.Se consideră substanţele izomere C2H6O. Sunt false  afirmatiile
Raspunsuri Corecte: B.toţi izomerii reacţionează cu Na metalic.D. Exista un izomer ce prezinta activitate optica.E.Toti izomerii pot participa la reactii de esterificare.
19.Compusul cu structura C6H5- CH=CH-OH
Raspunsuri Corecte: A.Toti atomii de C au acceasi stare de hibridizare.B.Inelul benzenic prezinta 3 pozitii activate.
20.Urmatoarele afirmatii despre lipide sunt FALSE
Raspunsuri Corecte: A.Exista lipide care sunt solubile in apa:acid oleic.B.Lipidele pot fi gasite numai sub stare de agregare solida.
 [the_ad id=”529″]
TOP 5
Locul 1 Pop Adela                        Nota9,25Timp 2616
Locul 2 Ioana Pasca                    Nota 9,09 Timp 681
Locul 3 Iustina T                          Nota 8,92 Timp 1189
Locul 4 Moineciu Diana             Nota 8,76 Timp 609
Locul 5   Savinia Georgescu       Nota 8,17 Timp 786
Felicitari pentru notele mari luate , ne-au confirmat faptul ca trebuie sa continuam  acest proiect. Daca exista intrebari despre facultate / viata de student/ informatii despre admitere nu ezitati sa le scrieti in comentarii sau puteti trimite un mail : grilemedicina@yahoo.com. Sa aveti o saptamana frumoasa

ERROR!!QUIZ-UL SE POATE FACE O SINGURA DATA! PENTRU A EVITA SPAM-UL! ERROR

 

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.