Site icon Grile Medicină

Simulare

 

Are rost să-mi pierd vremea la acele cursuri?

Din experiența mea, cursurile te ajută sa-ți aranjezi materia în cap, bineînțeles dacă ai trecut deja o dată prin ea. Profesorii universitari care vin să predea sunt bine pregătiți pentru acel curs, de aceea nu te sfii să pui orice fel de întrebare oricât de ciudată ar fi.[the_ad id=”529″] Notează-ți întrebările la care nu ai un răspuns și nu ezita să le pui la materia și capitolul potrivit. Materia va fi structurată pe câte două- trei capitole pe curs și cel mai probabil veți avea profesori diferiți. Va fi foarte obositor să fii atent la toate slide-urile dar să știți că merită , deoarece acel power point conține cam ce intră la examenul de admitere. La aceste cursuri am întâlnit profesori care merită tot respectul pentru dedicația pe care o au pentru medicină , dar și pentru pregătirea viitorilor medici. Mi-a placut mult cum au predat următorii Dr: Cezar Login, Filip Adriana și Zaharia Valentin. Desigur au mai fost și alții , dar momentan nu-mi amintesc foarte clar.

Asigură-te că după aceste cursuri nu vei rămâne cu lacune!

Nu vreau să influențez negativ elevii în legătura cu aceste cursuri . dar vreau obiectiv să povestesc o întamplare. Eram la un curs de chimie , mai exact la capitolul cu fermentația alcoolică. Eu am schițat un zâmbet pe față deoarece primisem un mesaj pe telefon (DA,nu eram atent deoarece acea parte din materie mi se părea destul de simplă) iar profesoara m-a văzut , întrebându-mă dacă-mi place să “trag la măsea”, deoarece i se pare că am “față de bețiv”. Toată lumea a început să râdă , inclusiv eu deoarece nu mai văzusem alcool de 2 ani și ceva. Am întrat în jocul ei și i-am spus că are ochi foarte buni și am întrebat-o cum de și-a dat seama. Cred că atitudinea mea a fost una potrivită , spre deosebire de cea a profesoarei, am încercat să glumesc pe cât era posibil. Dar lucrurile începeau să meargă din ce în ce mai prost! A spus că îl cunoaște pe tata și că ii un “drojder” că ii place rachiu foarte mult. Eu chiar nu înțelegeam ce se întâmplă și de ce am meritat eu să fiu batjocorit în fața a 50 de studenți. Conversația devenea din ce în ce mai interesantă pentru mine , dar și pentru restul. Nu mai țin minte exact ce a urmat, nu vreau să inventez, dar știu sigur că spusese ceva despre un oraș de lângă Cluj-Napoca și că de acolo mă cunoaste. Era evident că eu nu aveam cu nimic de a face cu acel oraș , dar dacă aveam situația pentru mine devenea foarte inconfortabilă. Acea profesoară a avut un limbaj care se folosește la coada animalului care ne oferă cazeină și acest lucru m-a dezamăgit puțin. Ei bine nu vreau să vă influențez greșit despre această simulare deoarece cred că acea persoană m-a confundat cu altcineva , iar restul profesorilor au dat dovadă de profesionalism și dorință de a ajuta.LA ADMITERE.[the_ad id=”529″]

De acum încolo pregătirea la medicină trebuie să fie foarte serioasă deoarece Bacalaureatul nu va fi greu să-l treci  iar nota nu prea contează , nu e cazul să te stresezi! Despre asta am mai scris , de aceea te rugam sa consulti si articolul despre Cum trebuie sa inveti pentru admitere.

Examenul de simulare de la Cluj-Napoca va consta în 50 de grile, cu COMPLEMENT MULTIPLU  5 variante posibile dintre care nu pot fi toate corecte sau greșite. Simularea și admiterea de la facultatea de Medicină Generală este aceeași cu cea de la Medicină Dentară ,GRILELE AU PUNCTAJ DIFERENȚIAT ,adica nu toate grilele sunt la fel notate. Daca la alte centre fiecare grila are accelasi punctaj, la UMF Cluj-Napoca grilele primesc punctaje diferite  in functie de dificultate(grilele au de obicei 2,3,4 si 5 puncte, foarte rar 1 punct)! Veți primi calculatoare și ciorne din partea UMF-ului, așa că nu trebuie să vă stresați din acest punct de vedere.

 

La ce ne ajută simularea?

Luați simularea în serios! Chiar dacă nu este examen de admitere este singura șansă să vedeți cum vă situați în raport cu ceilalți candidați, dar mai important în raport cu voi înșivă. Trebuie să vă urmăriți progresul vostru în materie de cunoștiințe și să vedeți unde aveți probleme ca să insistați mai mult.

Trebuie să aveți o anumită atitudine pe care trebuie să o abordați în legatură cu această simulare. Atmosfera de la simulare va fi acceași ca la examen. De aceea, simularea vă va ajuta să invatați cum să vă gestionați emotiile, timpul precum și CE FEL DE STRATEGIE SĂ URMAȚI CÂND REZOLVAȚI SUBIECTUL .

Vă veți obisnui cu amfiteatrele UMF-ului,care sunt înghesuite și au mesele foarte strâmte(exista amfiteatre în care foaia A4 pe care primiți grilele este mai mare decât masa )

Datorită simulării admiterea nu va fi o experiență nouă pentru voi,ci doar o “reprezentație”pe care ați repetat-o deja!

Notele de la simulare sunt de obicei mai mici ca la admitere , deoarece subiectele sunt mai grele. Sunt șanse să iei mai puțin la admitere decât la simulare, dar poți urca și cu 3-4 puncte dacă te pui bine pe treabă. Există mulți factori externi care pot influența această notă , de exemplu dacă ești supărat din motive anume , te-ai trezit fără chef sau pur și simplu este o zi în care nu te poți concentra. În orice caz simularea trebuie privită ca o misiune de cunoaștere a terenului de luptă.

Eu nu vreau să merg la simulare deoarece nu mă va ajuta cu nimic , este doar un stres în plus

Este adevărat că este un anumit stres, dar este unul constructiv. Te ajută să te obișnuiești cu acea atmosferă morbidă din timpul examenului de admitere. Înainte de simulare îți repeți materia , astfel o să o știi mai bine și pentru admitere.

Există și o serie de mituri pe care trebuie să le dezmințim

1.Calculatoarele și cariocile nu merg sau merg prost. Majoritatea calculatoarelor funcționează foarte bine,iar dacă nu va merge în regulă puteți solicita oricând înlocuirea acestuia cu unul funcțional! Accelasi lucru e valabil și pentru carioci. Am spus majoritatea deoarece, la o simulare nu a mers deloc semnul + iar eu mi-am dat seamă doar la sfârșit, vă dați seamă că toate calculele mele au fost greșite.

2.Nu este timp suficient să completezi borderoul cu răspunsuri. Pentru un candidat bine pregătit care nu și-a pierdut timpul (a se vedea articolul cum trebuie să procedezi la admitere) timpul este arhisuficient. Eu unul la simulare am terminat cu 5 minute mai devreme iar, la admiere am ieșit primul din sală. De ambele dați am avut timp să trec de 2 ori peste întrebările de la biologie și să îmi verific rezultatele la problemele de chimie.

3.Supraveghetorii vă stresează ! Supraveghetorii sunt în general foarte amabili, vă răspund la întrebări și vă anunță cât timp mai aveți, în nici un caz nu vă vor stresa.

4.Se spune că nota ta de la admitere , este +1/-1 nota de la simulare. Există și cazuri în care de la nota 5 în simulare au ajuns să obțină la admitere 8+.

5. Notele le primim în câteva zile după ce am dat simularea . Greșit , cel târziu notele vor fi postate pe site-ul UMF-ului în data cu examenul.

Dacă aveți alte întrebări , nu ezitați să ne scrieți în comentarii, nu uitați dacă v-a plăcut și v-a ajutat să share-uiți acest post!


 

Exit mobile version