Ce fac cu o zi inainte de examen?

Mi s-au pus o gramada de intrebari legate de cum va decurge ziua care precede examenul de admitere iar mai jos aveti unele sfaturi pe care ar trebui sa le luati in considerare astazi.
In primul rand, trebuie sa te relaxezi. Dupa ce am invatat un an intreg am ales sa fac ce-mi place in acea zi. Am iesit in oras cu niste prieteni , am facut putin sport si am incercat sa imi tin mintea ocupata cu orice lucru din jurul meu. Important este sa va gasiti o modalitate sa uitati pentru cateva ore ca maine aveti un examen important.In al doilea rand, incearca sa nu mai inveti. Stiu ca este greu pentru ca vine un moment in care te panichezi si ai impresia ca nu mai stii nimic dar trebuie sa faci un efort. Pana si eu am cazut in aceasta cursa si la sfarsitul zilei, cand eu deja ma vedeam in vacanta si uitasem complet de examen a fost un moment in care mi-am amintit si m-am panicat foarte tare :”Eu nu stiu nimic, nici nu stiu de ce merg la examen” . De aceea, am recitit unele parti de teorie la chimie si la biologie vitaminele si toate valorile ce le aveam in carte. Am citit cam 30 de minute in total iar, dupa ce m-am linistit putin m-am pus in pat. S-ar putea sa fiti tentati sa stati mai mult timp sa invatati , sperand ca asa o sa acumulati cat mai mult informatie insa acest lucru va avea unele consecinte nu tocmai placute. Daca stai toata noaptea si repeti materia nu-ti vei aminti nici ce ai invatat pe toata perioada anului si nici ce ai invatat in ultima noapte, asa ca mai bine dormi si poate vei avea un pic de noroc cu subiectele. Oricum va asigur ca in acest domeniu nu se pune problema “sa ingrasi porcul in ajun”. De asemenea, mai exista riscul sa nu iti mai amintesti nimic la examen decat ce ai invata cu o zi inainte deci aveti grija daca mai vreti sa invatati azi.

In al treilea rand, fiecare persoana este diferita , dar va asigur ca lipsa somnului ne afecteaza pe toti . Incearca sa dormi devreme si sa iti reglezi programul de somn cu cateva zile inainte daca esti genul de persoana care adoarme tarziu. Daca esti obosit sunt sanse mult mai mari sa faci unele greseli pe care in mod normal nu le-ai face.

Ce sa nu faci in ultima zi:

Sa inveti excesiv
Sa nu-ti pierzi mineralele din tine, intr-un fel sau altul ( sporturi de rezistenta , sa eviti caldura excesiva)
Sa nu iti schimbi drastic dieta, deoarece vei fi (probabil) stresat , constient sau inconstient ,si vei avea (probabil) probleme digestive
Sa nu-ti pui sanatatea in pericol, o mana rupta ar insemna sa pierzi sansa la examen.
Sa nu vorbesti prea urat cu ai tai chiar daca esti stresat si iti pun intrebari ciudate si insuportabile deoarece daca nu vei reusi tot la ei te vei intoarce iar daca intri tot ei te vor sustine psihic si material in continuare.
Incearca sa eviti certurile cu prietenul sau prietena, nimic nu trebuie sa-ti afecteze gandirea .

Sper ca v-am putut ajuta si mult succes maine:)!


Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.