Cum să pici cu brio primul și cel mai important examen din anul I

Având în vedere că numarul de vizualizări a crescut în ultimul timp, iar host-ul plătit lunar de noi nu mai face față am decis să schimbăm host-ul și prin asta să îmbunatațim serviciile oferite. Orice donație cât de mică ne poate ajuta să ținem site-ul online. Link către pagina


 

Sună promiţător, nu? Evident e vorba de examenul de anatomie[the_ad id=”529″] şi pot afirma că o adevarată teorie conspiraţionistă zace în spatele acestui subiect. Nu e chiar aşa simplu cum pare să pici examenul , dar nu este nici foarte greu, depinde doar de cât de mult te străduieşti.

Totuşi, presupunând că majoritatea celor care vor citi articolul nu îşi doreşte să atingă această performanţă, o să mă rezum în a vă da câteva sfaturi din poziţia “omului păţit”, care, sper eu, vă vor fi de folos.

  1. Citeşte în intevalul de timp de la un laborator la altul ceea ce ţi se cere. Eu aveam un lp luni şi altul marţi, profesorul meu nu se prezenta şi nu prea, de predat la fel. Delăsătoare din fire, când auzeam cât am de învăţat de luni pe marţi, renunţam din start, fara să mă mai străduiesc măcar să citesc tot. Ma gandeam că oricum nu o să reţin nimic şi că  o să învaţ în urmatoarele zile. Marţi învăţam biocel, miercuri era ziua în care nu puteam să învaţ, joi era ziua nici cum, vineri mă apucam şi in weekend parcă zici că mai făceam ceva. GRESIT! Să nu faci asta! Chinuieşte-te mai bine în timpul semestrului şi nu îţi lăsa nicio o pagină necitită . Iţi scuteşti sufletul de mari necazuri.cum sa pici un examen
  2. Fă-ţi schiţele tale, conspectele tale, pune accent pe ce e mai important din materie, astfel încât în sesiune să poţi revedea ce ai scris şi să îţi aduci aminte şi mai uşor ce ai învăţat. Eu am scris enorm de mult, desene nu am făcut multe şi regret. E mult mai util să te întorci la schiţele tale şi la modul tău de gândire, decât la papilianul alb-negru şi sec (pe care oricum îl mai citeşti pentru detalii)
  3. Embriologia este importantă! Pe bune. Am tratat-o ca şi pe ceva banal, mare greşeală[the_ad id=”529″]. Cursurile le aveam marţi de la 8-10, iar la cele la care am fost, după 10 minute eram jumătate adormită,în lumea mea. E destul greu să fii concentrat şi să urmăreşti pe cineva care vorbeşte limbi străine. Daaaar, te sfatuiesc să încerci să îţi pui mintea la contribuţie, de ce nu să şi notezi câte ceva, sau măcar cuvintele noi, pe care apoi să le reciteşti în curs. Noi am primit cursurile cu întârziere, dar oricum numai în sesiune le-am citit (nu pe toate, iar la examen mi-a venit exact din cursul pe care nu l-am invăţat). Învaţă din timp, vreme este şi nu strică. Decât o oră pierdută pe feisbuc, mai bine o oră în care să îţi îmbogăţeşti cultura cu încă o săptămână de viaţă intrauterină :D. Dacă nu ai articulaţii în subiectul de examen, atunci sigur o să ai embrio, deci învaţă!
  4. În sesiune învaţă cât de mult, nu lăsa nimic necitit. Ideal ar fi doar să recapitulezi şi să treci din nou prin materia care se presupune că ai învăţat-o măcar parţial în timpul semestrului.
  5. NICIODATĂ, dar absolut niciodată în viaţa ta, să nu laşi un subiect necompletat. E regula asta, că dacă nu scrii la toate subiectele măcar ceva, cât de cât, pici. Trist. Exemplu concret, unul din subiectele mele a fost embrio dezvoltarea diafragmei. Era un slide dintr-un ppt pe care nici nu îl citisem pentru că eu pusesem accent pe ce se dădea mai frecvent şi ce mi se părea mai important, conştientă fiind că nu apuc să fac toată embriologia. Am lasat subiectul gol. Cea mai mare greşeală .Au fost mai mulţi în situaţia mea, dar au scris pe lângă, tot ce ştiau despre diafragmă şi lucruri de genul ăsta. Eu speram că totuşi, cu primele subiecte pe care le tratasem exemplar să fac impresie bună şi să mă treacă, aşa că din prea mult orgoliu am refuzat să scriu pe lângă, nu am vrut să scriu prostii. Nu încerc să mă justific, dar sunt convinsă că mai sunt alţii asemeni mie, şi le transmit cu încredere că modul ăsta de gândire este eronat şi periculos.

Sper din inimă să vă fie de ajutor aceste sfaturi. Eu aş fi avut nevoie de ele. Orice întrebare pe care  o aveţi, feel free to ask. Fie într-un comentariu, fie un mesaj privat, fie la secţiunea Întrebări frecvente (din categoria Experienţe personale)

Ca şi concluzie vă las să meditaţi la o vorbă de duh… Se zice că omul deştept învaţă din greşelile altora, prostul nici dintr-ale lui. Articolul a fost creat de o studentă la UMF Cluj-Napoca.



 

 

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.