GESTIONAREA TIMPULUI IN VACANȚA DE CRĂCIUN

Având în vedere că numarul de vizualizări a crescut în ultimul timp, iar host-ul plătit lunar de noi nu mai face față am decis să schimbăm host-ul și prin asta să îmbunatațim serviciile oferite. Orice donație cât de mică ne poate ajuta să ținem site-ul online. Link către pagina

Crăciunul este acea perioadă a anului plină de reclame la colebil, reuniuni de familie și evident mult timp liber! Acest timp trebuie dedicat ieșirilor cu prietenii,familiei și evident ÎNVĂȚATULUI PENTRU ADMITERE! Am scris acest articol deoarece și eu am fost confuz în legătură cu această vacanță, să-mi iau liber sau să continui să mă strofoc. Eu mi-am luat liber și la admitere am picat la 8 sutimi și am regretat acesta decizie pentru că era o probabilitate mai mare să întru dacă nu mă opream din învățat.

Strategia de învățare depinde de clasă în care se află fiecare!

1)Cei care sunt în clasa a XI-a își pot permite să aibă pauze și zile libere. Învățatul în această vacanță ar trebui să aibă că obiectiv sedimentarea informații (adică să nu uitați ceea ce știți deja). Vă recomand să mai citiți încă o dată articolul cu Stilurile de învățare deoarece acum este timpul să va găsiți un stil propriu de a învăța.

Dacă veți recitiți cu atenție toate capitolele predate până acum și rezolvați un număr rezonabil de grile (toate grilele din cartea de Cluj,sau 2 cărți de București) ar trebui să fie destul. În rest nu trebuie să vă stresați prea mult, cum am mai zis scopul este să ieșiți din vacanță la fel de deștepți cum ați intrat!

2)Pentru cei care sunt în clasa a XII-a sau stau acasă un an să învețe situația este alta.

Dacă vă aflați în această situație trebuie să acumulați informație și să lucrați intens la viteză cu care rezolvați grilele![the_ad id=”529″]

Deși sună trist nu vă luați mai mult de 3-4 zile libere,miză este prea mare că să vă irosiți timpul! Despre aceste 4 zile libere , este vorba de revelion (3 zile) și crăciun ( o zi) în care puteți stă și voi liniștiți.

Trebuie să recitiți toate capitolele mari (Nervosul,Circulatorul,Digestivul și Glandele endocrine) și să vă asigurați că ați înțeles și reținut cam 90% din informație . După aceea trebuie să rezolvați cât mai multe grile din cartea de la Cluj ,cartiile de la București/ Brașov sau ce preferați voi. Dacă vă rămâne timp învățați sau faceți grile și din capitolele mai mici.Ar trebui abordat acelas stil prezentat în articolul Cum trebuie să învăț pentru admitere La chimie nu trebuie să pierdeți timp cu detalii și vă recomand să faceți cât mai multe probleme din cât mai multe capitole.Dacă rezultatele sunt slabe (sub 75-80% din grile făcute perfect) repetați-vă noțiunile teoretice legate de acel capitol și refaceți grilel din acel capitol.

Nu vă pierdeți timpul repetând pentru bacalaureat. Bacalaureatul este un examen mediocru iar pentru a participa la admiterea la facultatea de medicină nu ai nevoie de medie, doar să-l iei. Eu am fost la liceu la profilul matematică-informatică și am început din aprilie să învăț pentru bacalaureat pentru toate materiile.

Așa că vă permiteți să vă luați “vacanta” de la învățatul pentru bac!

Ar fi bine ca după vacanță să nu ieșiți și mai obosiți decât înainte, așa că vă sfătuiesc că dimineață să învățați , să vă concentrați pe ceea ce faceți, iar după masa să aveți puțin timp de relaxare

În încheiere echipa de la Grile Medicină vă urează Crăciun Fericit și un an nou cu fericit ,toate cele bune ,multă sănătate și evident success la admitere în 2016!

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.