July 22, 2016

Muschi

Andrada asked 5 years ago
  1. La nivelul esofagului avem si tesut muscular striat?
  2. Se poate spune ca la limba exista tesut muscular neted visceral?
  3. Fibra postggl care inerveaza muschii netezi de la nivelul vaselor de sange din muschiul striat are originea intr-un ggl previsceral?
  4.  Se poate spune ca, componenta somatica a nervului III inverveaza EXCLUSIV muschi extrinseci ai globului ocular? Chiar daca acesta are si fibre destinate muschiului ridicator al pleoapei?
Slapela replied 1 month ago

https://buylasixshop.com/ – Lasix

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

5 Answers
Denisia answered 5 years ago
  1. Gandindu-ma la timpul esofagian al deglutitiei as zice ca nu. 
  2. Daca nervul cranian XII este motor si inerveaza musculatura limbii, as crede ca aceasta este striata. Din tabelul/11 excludem tesutul muscular neted multiunitar si cel striat de tip cardiac. Ne raman t. m. neted visceral si cel striat: muschii scheletici (somatici).
  3. Majoritatea vaselor sangvine au doar inervatie simpatica (desi in teste considera ca toate). Atunci fibrele postggl. au originea in lanturile para si prevertebrale. 
  4. Parerea mea este ca nu. Stiu ca muschii extrinseci ai gl. ocular sunt in numar de 6.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Andrada answered 5 years ago

Tot ce am intrebat erau din teste. In cartea de 2014:

  1. Grila 706 anatomie: Tubul digestiv prezinta o tunica musculara neteda cu exceptia urmatoarelor segmente ce contin si musculatura striata; Raspunsurile corecte sunt esofagul si rectul. Din cate intelesesem prima portiune a esofagului ar contine tesut musc striat.
  2. Grila 747 anatomie: Muschii netezi viscerali intra in structura; Unul din raspunsurile corecte este limba. M-am gandit ca se refera la vasele de sange.

In cartea de 2015:
3. Grila 647 anatomie: Inervatia muschiului striat este asigurata de urmatorii neuroni, cu esceptia:
A. neuroni situati in ganglionii prevertebrali(ADEVARAT)
Eu stiu ca in paravetrebrali fac sinapsta fibrele preggl din T1-T5, restul fac sinapsa in ggl previscerali, iar din paravertebrali mai pleaca fibre postggl care inerveaza muschii netezi si gl din piele.
4.Grila 661 anatomie: Privind perechile de nervi cranieni III,IV si VI sunt corecte afirmatiile urmatoare:
B. fiecare dintre aceste perechi de nervi cranieni se distribuie prin componenta somatica exclusiv muschilor exrinseci ai globului ocular(ADEVARAT). 
Raman la aceeasi intrebare: Se poate spune ca, componenta somatica a nervului III inverveaza EXCLUSIV muschi extrinseci ai globului ocular, chiar daca acesta are si fibre destinate muschiului ridicator al pleoapei?

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Oana answered 5 years ago

Grila ala cu muschii extrinseci e facuta aiurea, am intrebat la pregatire si asta e rasp pe care l-am primit:)) n III inerveaza si m ridicator al pleoapei, care nu apartine m extrinseci ai gl oculari. 

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Admin Rares Staff answered 5 years ago

1.Da la nivelul esofagului exista si fibre musculare striate in prrima treime(informatia asta este insa negru pe lab in cartea de anatomie pentru anul 1 dar poate fi dedusa pe baza cartii).Iti zice la digestiv ca peristaltismul primar este controlat vagal.La schmea cu zonele de inervatie ale parasimpaticului(fig 41) nu iti apare esofagul.Asa ca s-ar putea trage concluzia ca el ar contine si musclatura striata inervata de catre componenta motorie a vagului.
2.Limba nu este tesut muscular neted visceral.
3.Grila este foarte ciudata sa zicem ca ar exista fibre din ganglionii prevertebrali ce pot ajunge la vasele din muschi nu am un raspund exact
4.Muschiul ridicator al ploapei superioare inervat de nervul 3 este considerat anexat globului ocular,fiindca pleoapele sunt anexe ale globlui ocular.Exista autori care ii dau o insertie de origine pe fundul orbitei.Altii ii dau insertia de origine chiar pe globul ocular

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Andrada answered 5 years ago

In niciun caz nu am vrut sa zic ca limba e tesut muscular neted visceral, doamne. Doar intrebam daca grila respectiva e corecta sau nu
 
La grila cu muschii extrinseci iar, tot ce vroiam sa stiu e daca formularea grilei este corecta. Adica componenta somatica a nervului III se distribuie atat muschilor extrinseci si globului ocular(drept medial, superior, inferior si oblic inferior) cat si muschiului rdicator al pleoapei. Grila spune ca, componenta somatica se distribuie EXCLUSIV muschilor extrinseci ai globului ocular. Putem considera muschiul ridicator al pleoapei muschi extrinsec al globului ocular? Sau e gresita formularea?

Admin Rares Staff replied 5 years ago

Scuze.Nu am citit cu destula atentie intrebarile.Da poate fi considerata corecta grila prin intermediul vaselor de sange si avand in vedere formularea grila este corecta.Daca zicea ca limba este tesut conjunctiv visceral atunci intrebarea era gresita.Dar cum zice contine putem lua corect si vase de sange epiteliu senzorial etc..
La intrebarea cu muschii extrinseci din moment ce muschiul ridicator al pleoapei superioare inervat de nervul 3 este MUSCHI EXTRINSEC AL GLOBULUI OCULAR IAR PRIN RASPUNSUL MEU iti argumentam de ce este asa,fiindca peloapele sunt consideratae anexe ale globlui ocular iar anumiti autori considera ca acest muschi s-ar insera pe globul ocular.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Your Answer

15 + 0 =