Quiz-ul Saptamanii este un set de 10 intrebari din biologie si chimie care nu costa si nu trebuie sa-ti faci cont sa il rezolvi. Ideea ii ca trebuie sa-l rezolvi in saptamana in care este postat, de exemplu acest Quiz a fost postat Luni 17.10.2016 si ai putea sa-l rezolvi pana duminica 30.10.2016 sau cand il vom deschide noi manual din nou. Dupa ce timpul a expirat se va face un TOP cu cele mai mari 5 note, dar si grilele corecte. Daca va place acest concept si vreti mai mult, va rugam sa mentionati la sfarsitul quiz-ului. Multumim Termure Alexandru pentru quiz.

[the_ad id=”529″]

Talamusul:
Raspunsuri Corecte: B. trimite eferente spre lobul parietal.
2. Sinapsa :
Raspunsuri Corecte: B. influențată de hormonii tiroidieni .E. sinapsa neuromusculara prezintă terminație presinaptica cu mitocondrii, fanta sinaptica și terminație postsinaptica plicaturata .
3. Sinapse extranevraxiale neuroneuronale întâlnim :
Raspunsuri Corecte: A. între fibra preganglionara și postganglionara a SNV parasimpatic.C. la nivelul ganglionilor intramurali.D. la nivelul ganglionilor paravertebrali simpatici.
4.Sunt adevărate afirmațiile :  
Raspunsuri Corecte: B. perechea a VI -a de nervi cranieni are originea aparenta în santul bulbo-pontin, deasupra piramidelor bulbare.
5. Sunt adevarate următoarele afirmații, cu excepția :
Raspunsuri Corecte: A. viteza de desfășurare a reflexului monosinaptic este mai mica decât a celui polisinaptic .B. la nivelul cordonului anterior se găsesc fibrele cailor extrapiramidale.D. calea eferenta a reflexului vegetativ PS poate conține sinapse la nivelul ganglionilor juxtaviscerali, previscerali , laterovertebrali și intramurali .E. monoxidul de azot poate fi eliberat de un numai foarte mic de fibre preganglionare .
6. Sunt adevarate următoarele afirmații :
Raspunsuri Corecte: B. atomul de carbon hibridizat sp poate sa prezinte o legătură tripla sau 2 legături duble cu alți atomi de carbon .C. la dizolvarea HCl în apa , ionul de hidrogen desprins din molecula HCl se leagă coordonativ de o molecula de apa.D. presiunea influențează numai solubilitatea gazelor.
7.Afirmatiile corecte referitoare la alcooli sunt
Raspunsuri Corecte: B.combustia primului compus din seria alcoolilor primari, alifatici, monohidroxilici, produce o flacara albastru deschis.
8. Numărul de alcooli ( fără stereoizomeri ) cu formula moleculara C5H12O care formează cetone în prezenta cuprului la cald este

Raspunsuri Corecte: B,3.

9. Sunt incorecte afirmațiile
Raspunsuri Corecte: A. în urma reacției de esterificare a glicerinei cu acidul azotic în prezenta acidului sulfuric rezulta nitratului de glicerina stabil la lovituri , șocuri și frecări.B. reacția de oxidare a metanolului cu dicromat de potasiu în soluție de acid sulfuric sta la baza testului de alcoolemie.E. solubilitatea alcoolilor creste odată cu creșterea grupărilor hidroxil și a numărului atomilor de carbon .
10. Reacția de deshidratare:
Raspunsuri Corecte: C. intermoleculara a metanolului și etanolului duce la obținerea a 2 compuși ce sunt izomerie de compensație.E. este o reactie care are loc cu eliminarea apei.
Locul 1 Sasha Lyov                                   Notă 8.75 Timp 698
Locul 2 Nicu Anca                                   Notă8.16Timp 776
Locul 3 Petrut Sorina                            Notă7,96Timp  1044
Locul 4 Diaconu Iustin                          Notă 7,583Timp 512
Locul 5 Teleaga Adrian                         Notă7.33Timp1243
Felicitari tuturor care au luat peste 5 la acest Quiz! Daca aveti reclamatii si sugestii, va rog sa trimiteti un mail : grilemedicina@yahoo.com
Multumim pentru feedback-ul pozitiv, da o sa mai postam quiz-uri si da, echipa Grile Medicina concepe aceste grile.

ERROR!!QUIZ-UL SE POATE FACE O SINGURA DATA! PENTRU A EVITA SPAM-UL! ERROR

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.