Am venit cu ideea de a face un quiz, de 10 intrebari pe care le vom posta pe site-ul Grile Medicina, in fiecare sambata.Cele mai bune note vor fi postate pe site. Fiecare intrebare valoreaza 1 punct. Fiecare raspuns gresit valoreaza de la -0.2 la -0.5 puncte, asa ca vei putea avea nota si cu – daca reusesti cumva… Conteaza si secundele in care faci quiz-ul, asa ca pune mana , nu trisa si grabeste-te sa le faci corect! Daca trisezi acum, te trisezi pe tine ! Rezultatul quiz-ului este postat luni, impreuna cu rezolvarileTOP 5 NOTE LUATE LA QUIZ-UL DE SAPTAMANA ACEASTA

Numarul 1:Rotarescu Ioana 8,845 in 945 secunde

Numarul 2: Octavian Piatac 8,18 in 960 secunde

Numarul 3 :Stefania Simion 8,02 in  560 secunde

Numarul 4 :Luca G. 7,51  in 477

Numarul 5 :Roberta Chereches 7,02 in 1587

Rezultatele corecte

1.Vena Porta:Raspunsuri Corecte: A. prin ramificatiile ei asigura vascularizatia functionala a ficatului.B. transporta aminoacizi , glucoza, sodiu si calciu absorbite din intestin.C.este formata din mezenterica superioara , inferioara si splenica.

2.Care dintre afirmatiile referitoare la inspiratie sunt adevarate? Raspunsuri Corecte: A. este un proces activ.B. Diafragma coboara si mareste diametrul longitudinal al cutiei toracice.D. Cresc si diametrele transversal si anteroposterior al cutiei toracice.

3.Rolurile sarurilor biliare sunt: Raspunsuri Corecte: A.Ajuta actiunea lipazei pancreatice.B. Emulsioneaza grasimile.E. Intervin in absorbtia vitaminelor liposolubile.

4.Enumeratii hormonii care actioneaza si asupra sistemului excretor :Raspunsuri Corecte: A.Parathormonul.B.Aldosteronul.D.Vasopresina.

5.Enumerati hormonii  care intervin in lipoliza: Raspunsuri Corecte: A.Hormon provenit din amine.C. Hormon secretat de celulele alfa din pancreas.D.Hormon de origine proteica, secretat de o glanda endocrina foliculara.

6.Stiind ca C este o cetona ce contine 8,79% oxigen,iar A este o arena mononucleara determinati formula moleculara a lui C.   A + B → C + HCl  Raspunsuri Corecte: C13H10O.

7.Aminoacizii: Raspunsuri Corecte: B.Pot fi hidrofili :serina.D.Participa la formarea proteinelor.E.La temperatura de 280Kelvini nu exista aminoacizi gazosi.

8.Etanolul: Raspunsuri Corecte: C.Poate fi folosit drept antidot in urma intoxicatiei cu metanol.D.Poate realiza legaturi de H cu moleculele apei.E.Este hidrosolubil.

9.Fenolul este un acid Raspunsuri Corecte: B.Mai tare ca metanolul.C.Mai tare ca m-metil-fenolul.D.Mai slab ca acidul acetic.E.Mai slab ca p-nitro-fenolul.

10.Se consideră substanţele izomere C2H6O. Sunt false  afirmatiile. Raspunsuri Corecte: B.toţi izomerii reacţionează cu Na metalic.D. Exista un izomer ce prezinta activitate optica.E.Toti izomerii pot participa la reactii de esterificare.

Va multumesc din nou, am avut o gramada de oameni care au completat acest quiz, notele au crescut putin. Felicitari Stefaniei Simion pentru prezenta in TOP 5 din nou. Sper ca pana la examen sa acopar majoritatea smecheriilor pe care le puteti primi la examen. Anuntati-ma daca sunt unele probleme cu quiz-ul sau daca materia pusa este gresita. Saptamana asta Quiz-ul va fi pus pe site sambata si corectat luni.Puteti lasa un comment in rubrica de mai jos daca quiz-ul a fost dragut sau sustine-ne cu un share/ like  , pentru a avea posibilitatea de a impartasi  informatia cat mai departe, multumesc.

ERROR!!QUIZ-UL SE POATE FACE O SINGURA DATA! PENTRU A EVITA SPAM-UL! ERROR

 

10 Comments

 1. Quiz-ul e pt cei care dau la Cluj sau la Tg. Mures?

 2. E pt Cluj! Fiecare umf are o bibliografie proprie si total diferita de alt umf.

  • Grilele de pe site rezolvate sunt pt Cluj.Quiz-ul este pentru toata lumea ,ai vazut tu vreo temperatura ceruta pt admiterea la Cluj?

 3. La intrebarea 5 parca era si o varianta cu insulina.Am observat ca ati ales doar hormonii care stimuleaza lipoliza dar si insulina intervine in procesul de lipoliza prin faptul ca o inhiba la nivelul tesutului adipos(dupa cum e dat in tabelul din carte).Daca intrebarea era “enumerati hormonii care stimuleaza lipoliza…” era corect dar fiind “intervin”…..(daca nu era nici o varianta cu insulina va rog sa ma scuzati dar asa tin eu minte)

  • Intradevar , in gandul meu scrisesem stimuleaza 🙂 Sincer faptul ca le gandesti asa in esenta nu e gresit neaparat , dar in situatie de stres , nu mai vezi ce e adevarat

 4. Nu inteleg variantele luate corect la ex 9. Care este regula de crestere a aciditatii la fenolii substituiti? Eu am gasit doar ceva cu punctele de fierbere, dar nimic mai mult..

  • Substituentii de gradul I scad aciditatea iar cei de gradul II o cresc. Cred ca este mentionat la capitolul de fenoli. Succes

   • Si atunci din moment ce sust de ord I crec aciditatea, nu ar trebui sa fie m-metil-fenolul mai tare ca fenolul?

    • Ana substituentii de oridnul 1 SCAD ACIDITATEA NU O CRESC.Iar m-metil-fenolul nu este mai tare decat fenolul.Daca nu ma crezi cauta pe net si acolo o sa vezi ca M-metil-fenolul are un pKa in apa de 10.09 iar fenolul un pKa de 9.95! Deci fenolul este mai tare(nu cu mult ce ii drept) decat m-cresolul!

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.