Quiz-ul Saptamanii este un set de 10 intrebari din biologie si chimie care nu costa si nu trebuie sa-ti faci cont sa il rezolvi. Ideea ii ca trebuie sa-l rezolvi in saptamana in care este postat, de exemplu acest Quiz a fost postat Sambata 19.11.2016 si ai putea sa-l rezolvi pana Duminica 27.11.2016 sau cand il vom deschide noi manual din nou. Dupa ce timpul a expirat se va face un TOP cu cele mai mari 5 note, dar si grilele corecte.

[the_ad id=”529″]

Daca va place acest concept si vreti mai mult, va rugam sa mentionati la sfarsitul quiz-ului. Multumim Rares Vrincianu pentru quiz. Apropo, daca cumva se intampla sa nu inchidem quiz-ul in data de 27.11.2016, inseamna ca noi nu am fost multumiti cu numarul persoanelor care au completat chestionarul. Succes !

1.Lobul anterior al hipofizei:
Raspunsuri Corecte: B.Reprezinta 75% din masa hipofizei.D.Secreta un hormon a carui actiuni sunt mediate de somatomedine.
2.Minoralocorticoizii:
Raspunsuri Corecte: B.Mentin echilibrul acido-bazic.C.Cresc concentratia de protoni din urina .E.Prezinta celule tinta la nivelul pielii,colonului,rinichiului si glandelor anexe ale tubului digestive.
3.Hormonii tiroidieni:
Raspunsuri Corecte: A.Ca si glucocorticoizii ,au efect asupra sistemului nervos central.D.Hipertrofia glandei(gusa) poate fi asociata atat cu o hipersecretie cat si cu o hiposecretie hormonala.E.Efectul de crestere si diferentiere tisulara si celulara este mai pregnant la nivelul sistemului nervos.
4.Pancreasul endocrin
Raspunsuri Corecte: B.Secreta insulina,hormone care la nivelul tesutului adipos favorizeaza sinteza trigliceridelor dar si sinteza de precursori ai acestora precum glicerolul.C.Secreta insulina horomn care nu influenteaza metabolism lipidic al muschiului.E.Secreta hormoni care influenteaza secretia glandelor gastrice .
5.Timusul:
Raspunsuri Corecte: A.Este situate inferior de glanda tiroida.B.La pubertate sub actiunea hormonilor steroizi isi pierde rolul de glanda endocrina si isi reduce volumul fara a disparea complet.E.Unitatea histological a timusului are o retea de celule reticulare intre care se afla celule provenite din maduva hematoformatoare.
6.In care din urmatoarele reactii rezulta N2
Raspunsuri Corecte: A.izopropil-amina + acidu azotos.D. ciclopropan-amina+acid azotos.

7.Compusul A rezultat in urma reactiei

Anilina+clorura de acetil-à A + HCl :
Raspunsuri Corecte: A.Este o amida monosubstituita la azot.C.Prin hidroliza conduce la amina initiala.

8.Derivatii halogenati care pot fi utilizati la alchilarea amoniacului sunt:
Raspunsuri Corecte: B.C6H5-CH(Cl)-CH3.C.CH3-Cl.E.CH2=CH-CH2-Cl.
9.Aminele se pot obtine prin reducere:
Raspunsuri Corecte: A.Nitrililor prin reactia cu hidrogenul molecular si un catalizator de Ni.B.Nitroderivatilor prin utlizarea unui sistem reducator Fe/HCl.
10.Bazicitatea aminelor:  
Raspunsuri Corecte: B.Este cauzata de existent dubletului de electroni neparticipanti ai atomului de N.C.Creste odata cu cresterea catenei hidrocarbonate.D.Este mai accentuate la aminele secundare decat la cele tertiare sau primare.E.Permite aminelor sa scoata din sarea lor bazele mai slabe decat ele.
[the_ad id=”529″]
Locul 1 Sasha Lyov                                    Notă 9,167 Timp 1071
Locul 2 Tudor                                             Notă 8.84Timp 432
Locul 3 Diaconu Iustin                            Notă8,83Timp  532
Locul 4 Alex                                                 Notă 8.47Timp 827
Locul 5Banica Daniela                            Notă8,16Timp860
Felicitari celor care au luat peste 7 la acest quiz! Legat de quiz-urile anterioare, o sa le deschidem pe toate in vacanta de craciun, astfel o sa aveti putin exercitiu la grile, daca aveti sugestii sau reclamatii puteti sa ne scrieti pe mailul grilemedicina@yahoo.com

ERROR!!QUIZ-UL SE POATE FACE O SINGURA DATA! PENTRU A EVITA SPAM-UL! ERROR

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.