Am venit cu ideea de a face un quiz, de 10 intrebari pe care le vom posta pe site-ul Grile Medicina, in fiecare sambata.Cele mai bune note vor fi postate pe site. Fiecare intrebare valoreaza 1 punct. Fiecare raspuns gresit valoreaza de la -0.2 la -0.5 puncte, asa ca vei putea avea nota si cu – daca reusesti cumva… Conteaza si secundele in care faci quiz-ul, asa ca pune mana , nu trisa si grabeste-te sa le faci corect! Daca trisezi acum, te trisezi pe tine ! Rezultatul quiz-ului este postat luni, impreuna cu rezolvarile

Multumiri lui Vrincianu Rares pentru grilele create la chimie ,sunt frumoase.Va transmite ca problema sa o rezolvati luand in calcul toate zecimalele. Despre biologie, majoritatea grilelor sunt facute de pe desene iar unele sunt de logica. Rezultatele impreuna cu rezolvarea le vom posta luni. Spor 🙂

TOP 5 NOTE LUATE LA QUIZ-UL DE SAPTAMANA ACEASTA

Numarul 1:Iustina T Nota 9.42 in 1081 de secunde

Numarul 2: Geanina Elena Nota 8,34 594 secunde

Numarul 3 :Piatac Octavian Nota 8.09 1850 secunde

Numarul 4 :Stefania Simion Nota 7,59 1157 secunde

Numarul 5 :Bianca Horgos Nota  6,91 2417 secunde

Raspunsuri corecte

1.Urmatoarele afirmatii sunt corecte
Raspunsuri Corecte: A.Timusul este situat medial de cei doi plamani.B.Omul are 7 vertebre cervicale.E.Hematocritul este definit ca si volumul de eritrocite din sange exprimat in procente .
2.Urmatoarele afirmatii sunt corecte
Raspunsuri Corecte: C.Canalul ejaculator este inconjurat de prostata.E.Apeductul lui Sylvius este situat posterior de mezencefal.
3.Cate orificii are atriul drept?
Raspunsuri Corecte: B.3.
4.Urmatoarele afirmatii sunt corecte:
Raspunsuri Corecte: E.Corpul calos este situat superior de trunchiul cerebral.
5.Urmatoarele afirmatii sunt corecte
Raspunsuri Corecte: A.Originea aparenta a nervului VI este situata deasupra piramidelor bulbare.B. Originea aparenta a nervului VII este situata deasupra olivelor bulbare.C.Originea aparenta a nervului VIII este situata langa originea aparenta a nervului VII.E. Originea aparenta a nervului IX este in santul retroolivar.
6.Cati acizi izomeri optic activi exista pentr formula C4H6O2BrCl
Raspunsuri Corecte: B.13 acizi.E.Nici unul care care prezinta 3 atomi de carbon asimetrici in molecula.
7.Urmatoarele afimratii despre morfina sunt corecte:
Raspunsuri Corecte: B.Este calmantul durerii profunde cu cea mai puternica actiune.C.In doze mari creeaza dependenta ..
8.Care dintre urmatorii compusi nu sunt denumiti corect:
Raspunsuri Corecte: A. CH3-CH2-COO-CH2-CH3 etanoat de propil.B.C6H5-NH-CH3 benzil-metil amina.C.CH2=CH-COOH acid propionic.
9.Se sulfoneaza o tona de anilina de puritatate 93% si rezulta un ametesc de acid o-anilinslfonic(15%) si p-anilinsulfonic(85%).Compusul majoritar este supus uneri reactii de diazotare si o reactie de nitrare urmate   de cuplarea cu dimetilanlina obtindandu-se astfel compusul X (metil oranjul).Stiind ca reactiile de sulfonare a avut un randament de 100% cea de diazotare un randament de 80% iar cea cuplare un randament de 75% determinati masa de compus X formata precum si formula moleculara a cestuia.
Raspunsuri Corecte: D.1667,7 kg C14H14N3NaO3S.
 [the_ad id=”529″]
10.Urmatoarele afiramtii despre metanol sunt corecte:
Raspunsuri Corecte: A.Mai este numit si alcool de lemn..B.Odatata ingerat este transformat in alehida formica si acid formic.D.Este hidrosolubil..
In primul rand vreau sa ii multumesc Geaninei Elena pentru indicarea unei greseli la grila 9, pe care am remediat-o. Am avut noroc cu ea pentru ca a depistat-o din timp si nu a facut prea multa lume quiz-ul atunci , oricum celor care au facut problema pana samabata la ora 16:32 le-am oferit 1 punct din oficiu . Notele au fost mai bune deoarece am convenit cu ceilalti faptul ca trebuie sa reducem putin din dificultate pentru a fi accesibile tuturor. Felicitari Stefaniei , Iustinei si lui Octavian pentru prezenta in TOP 3. Cei trei , daca doresc pot sa propuna o grila care va fi inclusa in quiz-ul de saptamana viitoare.( mail-ul este grilemedicina@yahoo.com – vineri cel tarziu). Daca aveti nelamuriri sau unele sugestii nu ezitati sa ne contactati pe acelas mail. Comment-ul saptamanii este :Comment:Sa moara toti fratii mei de la satra de nu mi.o placut grilele. Au fost mai putini care au completat quiz-ul in saptamana asta (50), fata de saptamana trecuta(122)  de aceea suntem putin curiosi daca vreti sau nu sa mai continuam acest proiect.

Bun venit la Quiz-ul din Saptamana 4Apasa pe submit Quiz sa vezi cat punctaj ai facut4 Comments

  1. Buna, la intrebarea nr 1, mi se pare gresit E-ul deoarece in carte zice ca volumul hematocrit este procentul de elemente figurate, nu de eritrocite.

  2. Si cum ati reusit sa gasiti 13 izomeri la 6, mie imi da doar 10, as aprecia foarte mult daca m-ati ajuta sa-i gasesc pe toti. O zi frumoasa va doresc, si tineti-o tot asa, faceti treaba buna 🙂

  3. Bună ziua! Am dat întâmplător pe Facebook peste acest test și am două precizări:
    2.E. Apeductul lui Sylvius se găsește în interiorul mezencefalului, deoarece posterior de el se mai găsește tectumul, parte structurală a mezencefalului. Puteți formula că se găsește în partea posterioară a mezencefalului.
    3.B. Pe lângă orificiul atrioventricular și cele două ale venelor cave există și orificiul sinusului coronarian. Cred că ar trebui să evităm formularea unor întrebări strict pe baza manualului Corint, dacă ele în realitate sunt greșite.
    Cel mai corect pentru elevi ar fi să se verifice grilele propuse înainte de publicare de către cel puțin încă o persoană în afara autorului.

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.