Am venit cu ideea de a face un quiz, de 10 intrebari pe care le vom posta pe site-ul Grile Medicina, in fiecare sambata.Cele mai bune note vor fi postate pe site. Fiecare intrebare valoreaza 1 punct. Fiecare raspuns gresit valoreaza de la -0.2 la -0.5 puncte, asa ca vei putea avea nota si cu – daca reusesti cumva… Conteaza si secundele in care faci quiz-ul, asa ca pune mana , nu trisa si grabeste-te sa le faci corect! Daca trisezi acum, te trisezi pe tine ! Primul quiz , e doar un test pentru eventuale greseli, probleme cu mail-ul , probleme cu site-ul etc.

 

 

TOP 5 note la QUIZ-UL de saptamana asta

Numarul 1: Stefania Simion, Nota 7,41, Timp 588 secunde

Numarul 2: Balan Lavinia , Nota 7,25, Timp: 595 secunde

Numarul 3:Narcis T., Nota 6.93, Timp 761 secunde

Numarul 4:Kovacs Erik, Nota 6,68, Timp 1340 secunde

Numarul 5:Malina Mondoaca, Nota 6,59, Timp 390 secunde

Sunt impresionat de numarul mare de participanti la acest quiz, notele au fost diversificate am avut inclusiv cateva note cu minus. Felicitari cei din TOP 5 desi au fost note destul de mici, nu este direct proportionala cu nota de la examen deoarece aici sunt 10 grile doar, este greu sa iei 10 si este foarte usor sa iei nota mica. Astept propuneri pentru quiz-ul de maine Quiz-ul urmator va fi postat maine , sambata 24 octombrie 2015.

Raspunsuri corecte

1Adrenalina: Correct Answer: D.Actiunile sale duc la ingreunarea absorptiei intestinale.E.Anatomic medulara glandei suprarenale este un ganglion simpatic nervos.

2Mitocondriile: Correct Answer: B.Contine formatiuni speciale la nivelul carora se realizeaza fosforilarea oxidativa.C.Nefrocitele prezinta mitocondrii la nivelul polului aflat in contact cu capilarele sangvine.D.Se gasesc la nivelul musculaturii striate .

3Metatalamusul este format din : Correct Answer: E.Corpii geniculati laterali si mediali.

4Arcul reflex medular vegetativ simpatic: Correct Answer: A.prezinta la nivelul caii aferente un neuron senzitiv.B.are calea aferenta formata de dendritele si axonii neuronilor viscerosenzitivi din ganglionii spinali.D.contine fibre preganglionare care parasesc maduva prin radacina anterioara a nervului spinal si prin ramura comunicanta alba.

5Ductul toracic Correct Answer: A.prezinta o dilatatie numita cisterna chili, situata in zona abdominala.B.colecteaza limfa din capilarele limfatice.C.strabate diafragma si patrunde in torace.E.dreneaza limfa din extremitatile inferioare, abdomen, pelvis, partea stanga a toracelui, capului si gatului.

6Urmatoarele afirmatii despre lipide sunt FALSE : Correct Answer: A.Exista lipide care sunt solubile in apa:acid oleic.B.Lipidele pot fi gasite numai sub stare de agregare solida.

7In urma reactiei dintre 2-metil-2-butena si o solutie de KMnO4/H2SO4 rezulta:Correct Answer: B.Se observa inverzirea vasului in care are loc reactia.C.Rezulta un compus cu formula bruta C3H6O apare si in urma descompunerii hidroxiperoxidului de cumen.D.Doi compusi cu numar diferit de atomi de C si O.

8Sunt reactii posibile : Correct Answer: A.fenoxid de Na+CO2 .B.propanoat de Na + alanina.E.formaldehida+etanolamina.

9Compusul cu structura C6H5- CH=CH-OH: Correct Answer: A.Toti atomii de C au acceasi stare de hibridizare.B.Inelul benzenic prezinta 3 pozitii activate.

10Condensarea aldolica este: Correct Answer: A.O reactie de aditie.

Bun venit la Quiz-ul din Saptamana 1

1. 

Adrenalina:

2. 

Mitocondriile:

3. 

Metatalamusul este format din :

4. 

Arcul reflex medular vegetativ simpatic:

5. 

Ductul toracic

6. 

Urmatoarele afirmatii despre lipide sunt FALSE

7. 

In urma reactiei dintre 2-metil-2-butena si o solutie de KMnO4/H2SO4 rezulta:

8. 

Sunt reactii posibile :

9. 

Compusul cu structura C6H5- CH=CH-OH

10. 

Condensarea aldolica esteApasa pe submit Quiz sa vezi cat punctaj ai facut8 Comments

 1. de ce s-a luat corect la 7 B ? ca nu e K2Cr2O7/H+ care ar determina la sfarsit aparitia ionului Cr+3 care are culoarea verde

 2. la 8 B e posibila reactia ? propanoatul de Na nu e sare ? si asta ar insemna sa nu reactioneza ?

  • Acidul Propanoic este un acid mai slab decat alanina(acid 2-amino-propanoic fiindca gruparea amino creste aciditatea acizilor).Asa ca alanina va scoate acidul propanoic din sarea lui rezultand 2-amino-propanoat de sodiu si acid propanoic!

 3. Am niste intrebari despre grilele din acest quiz:
  -la nr 4 de ce e gresit E?
  -la nr 7 ati luat B-ul ca fiind bun, dar e gresit, pentru ca solutia de dicromat de potasiu da coloratie verde
  -la nr 10 de ce nu este bun E?
  Multumesc anticipat!

  • 4.Fibrele postganglionare simpatice pornesc din ganglionul latero-vertebral si se intdrepta spre efector unde efectueaza sinapsa viscero-efectoare adrenergica.
   7.Este eroarea noastra o vom corecta
   10.Condensarea aldolica nu este singura reactie in urma careia compusii carbonilici reactioneaza intre ei formand alti compusi carbonilici! Atat condensarea aldolica cat si condensarea crotonica duc la formarea unor noi compusi carbonilici pornind tot de la compusi carbonilici!

 4. 7.Totusi , la oxidarea alchenelor cu KMnO4 ,care din cate stiu eu , este oxidare blanda- se formeaza dioli . De ce e luat ca se formeaza 2 compusi cu nr diferit de C si O ?
  – Ductul toracic colecteaza limfa de la capilare limfatice? Nu de la trunchiurile limfatice mari ?
  -formaldehida+etanolamina ce da?

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.